Vad är flygspaning?

June 12

Flygspaning är handlingen att samla underrättelser om ett ämne genom utbyggnad av olika typer av flygfarkoster att kart ett område ovanför ground.Using både bemannade och obemannade flygplan, är flygspaning utförs av en mängd olika enheter och individer att inkludera militära organisationer och andra myndigheter, vetenskap, meteorologer, geologer, arkitekter och arkeologer, för att nämna några. Tillämpningarna innefattar kartläggning terräng, samla strategisk information för militär planering, samla information om geologiska egenskaper och funktioner, spårning väderförhållanden och system, och fånga flygfotografering till stöd i utvecklingsprojekt.

Centralt för att samla de nödvändiga uppgifterna och intelligens i flygspaning är användningen av kameror för att fånga de rätta fotografier som senare kan analyseras och tolkas. Vanligtvis är fotografier tagna från en mängd olika positioner och höjder, vilket gör att spaningsplan för att fånga ett brett spektrum av uppgifter att analytiker kan jämföra när man tolkar resultaten. Sådana fotografier innefattar sneda, vilket innebär att man tar bilder från en vinkel; vertikal, vilket innebär knäppa bilder från direkt över ett mål; och orto, som används i geografiska informationssystem. Shifting höjder används för att fånga den bästa utsiktspunkt - eller med militär spaning - för att undvika upptäckt. Dessa bilder justeras geometriskt så att de kan användas för att göra exakta kartor.

Video är också en annan komponent i flygspaning som hjälper till att automatisera datainsamlingsprocessen. Sofistikerad tekniska tillämpningar video fångas och ofta sänds i realtid till jord underrättelseenheter som kan se åtgärden vid målet som det händer. Kombinerat med obemannade flygplan, är en grad av säkerhet uppnås samtidigt att kunna titta rörelser på målet när de sker. Mest belånade i militär underrättelseverksamhet, är video marsch i andra program, framför allt för att kartlägga områden för särskilda intressen, såsom potentiella rörledningar eller åkrar. Samla realtid intelligens i målplatser kan hjälpa planerare avgöra användningen av området av lokala mänskliga och djurpopulationer.

Flygplan som normalt används i luftspaning inkluderar, flygplan, obemannade drönare, helikoptrar, varmluftsballonger, luftskepp och raketer. Distribution av olika typer av flygplan beror på vilken typ av data som måste samlas in och de utmaningar att samla in dessa uppgifter. Med vissa militära tillämpningar, till exempel, obemannade flygplan används ofta för att kartlägga mål där en känd fiende är närvarande eller aktiv. Använda obemannade flygplan i den här situationen gör underrättelseteam att utnyttja video att komma nära fienden, under iakttagande realtid åtgärder. Spårning fiendens rörelser, dock kan kräva hög höjd flygplan, särskilt om risken för fiendens detektering en obemannad drone är hög.

  • Helikoptrar används i flygspaning.
  • Obemannade drönare används ofta i områden där kända fiender är aktiva.
  • Icke stela luftskepp, som ofta kallas "luftskepp", används ofta i maritima spaning eftersom de kan tankas över öppna timmar för längre perioder.