Vad är Betning Kryddor?

May 9

Betning kryddor är en blandning av kryddor som används för att låna ut smak åt kött eller grönsaker under betningsprocessen. De är oftast insvept tillsammans i cheesecloth eller en liten påse och kokta med betningsblandningen. Vanligtvis är kryddorna bort efter tillagning snarare än åldern med pickle.

De ingredienser som används för att göra en betnings kryddblandning är mycket varierande, med många recept som påstår sig vara traditionella eller giltig. De flesta amerikanska och brittiska sorter inkluderar koriander, senapsfrön, kryddnejlika, kanel, ingefära, lagerblad och svartpeppar. Indiska betning kryddor ofta också använda gurkmeja, kardemumma, och chilipeppar.

För att göra en grönsak ättikslag använder betning kryddor, koka grönsakerna tills de är mjuka och låt rinna av. Fyll ditt kokkärl med vinäger, salt och socker och din betning kryddblandning och koka grönsakerna igen i 10-20 minuter. När tillräckligt cool, häll i steriliserade burkar och sigill. Var noga med att ta bort betnings kryddblandning innan skärande pickle.

Betning kryddor kan användas på många andra sätt, för alla recept som kräver extra pigga. För att göra kryddat ättika eller olivolja, tillsätt en påse av din favorit mix till flaskan för två eller tre dagar och sedan kasta. Låt kryddorna sjuda med soppa eller gryta; de kan lägga djup smak till hemlagad soppa, men kan också sparka smaker av konserverad soppa upp. Använd när du gör chutney, eller lägga till en söt version som innehåller kanel, kryddnejlika, kryddpeppar, ingefära, kardemumma och muskot, när matlagning ner frukt för hemlagad kryddat plommon gelé eller sylt.

I de flesta recept är infusion av kryddor tillräckligt länge för att ge smak och djup till de viktigaste komponenterna, men tillräckligt kort för att öka, snarare än övermanna, skålen. Betning kryddor kan användas för att ta fram subtila smaker i kött som kanin och vilt. Det är underbart för grytor, eftersom det ger receptet tillräckligt smak att matcha sin hjärtlighet.

Du kan köpa färdigförpackade betnings kryddblandningar på de flesta livsmedelsbutiker, men det kan också vara kul att göra en egen. Eftersom blandningen har så många användningsområden, kanske du vill göra en stor burk för att hålla i handen hemma. För hemmabruk, kan du kasta kryddorna i hur du vill, men du kan också lägga kryddorna försiktigt i en klar glasburk och lägga till flera stycken av cheesecloth att göra betnings kryddor en vacker och användbar gåva. Håll ordentligt förseglad så kryddorna inte förlorar sin potens, och överväga något krossning eller rosta den del du behöver för omedelbar användning för att frigöra smakerna.

Experimentera med betning kryddor är definitivt uppmuntras. Om du inte vill göra en stor sats av kryddblandningen, kan du lätt skräddarsy små portioner till skålen du gör. Forskning som smaker vanligtvis går tillsammans för att få idéer för blandningar, eller kasta försiktighet till vinden och försöka vad låter bra tillsammans. Använda betning kryddor kan vara ett bra sätt att lära sig om smak kombinationer, och kan lägga helt nya nivåer av smak till allt från Grandmaâ € s ättikslag recept till din favorit soppa.

  • Betning gurkor växer på vinstockar. Den betning kryddblandningen är det som gör dem sura eller söta.
  • Hela kryddnejlikor ingår ofta i betnings kryddblandningar.
  • Burkar av inlagda grönsaker.
  • Många betning kryddblandningar inkluderar koriander.
  • Pickles.
  • Kardemumma används ofta i betnings kryddblandningar.
  • Kryddor som gurkmeja används ofta i betning recept.
  • Betning kryddor kan användas vid matlagning ner frukt för hemlagad kryddat plommon gelé eller sylt.
  • Betning kryddor kan också användas för att göra chutney.