Hur man ansöker att tala på evenemang

May 9

Du måste kunna lämna övertygande förslag talande att bevisa att du kan erbjuda mer värde till händelse deltagare än en annan potentiell talare. Poolen att tala talanger växer snabbare än antalet talande möjligheter som finns. Du brukade kunna ställa evenemangsplanerare vad de ville att du ska tala om. Du har inte den lyxen längre.

De flesta evenemangsplanerare har sin egen process för att utvärdera och välja högtalarna för deras evenemang. Vissa väljer de ämnen de vill täckt och hitta talare som passar räkningen. Vissa tillåter högtalare att lämna idéer och sedan välja de som de tror deltagarna kommer att gilla bäst. Andra kommer att ta alla idéer som lämnats in och sätta dem till omröstning, vilket gör deltagarna att bestämma de ämnen för händelsen.

Det är därför det är viktigt att titta på varje händelse för sig och bekanta dig med alla de faktorer som kommer att påverka urvalskriterier, som dessa:

 • Den typiska erfarenhet nivån evenemangets deltagare
 • Den typ av ämnen händelsen har täckt tidigare
 • Erfarenheterna nivån evenemangets nuvarande och tidigare talare
 • Mångfalden representerade i evenemangets högtalare lineup
 • Återkopplingen planerarna händelse emot på tidigare sessioner och talare

När du är på jakt ner talande möjligheter, du vill hitta de evenemang där du kan lägga mest värde i förhållande till de andra talare som kommer att beaktas.

När du sätter ihop en talande förslag, att först titta på händelsen hemsida förstå urvalsprocessen och kriterier väl. Ditt huvudsakliga mål är helt enkelt denna: Ge evenemangets planerare vad de ber om, plus lite mer. Behandla det som om du ansöker om ett jobb, för det är väldigt mycket hur de kommer att utvärdera ditt förslag.

Det är helt lämpligt att maila planerarna händelse och be om någon specifik vägledning om vad de letar efter i talande förslag, men större händelsen, desto mindre sannolikt att de kommer att ha tid att svara. Ställ frågor som dessa:

 • Finns det några ämnen som deltagarna har begärt mer information om?
 • Finns det några hål i högtalar lineup där planerare har svårt att hitta en högtalare för ett visst ämne?
 • (Om du vet planerarna händelse personligen be här.) Har planerarna någon specifikt ämne som de skulle vilja att ni föreslå tala om?

När du har gjort din forskning, sätta ihop ditt förslag, efter inlämnandet format. Många gånger kommer planerarna händelse ha en inlämningsformuläret för högtalare; du kan fylla ut det för att se till att de har all information de behöver för att fatta ett beslut.

Eftersom varje ansökningsprocessen är annorlunda, det finns ingen formel som du kan följa som fungerar för alla. Istället måste du skräddarsy varje förslag till evenemangsplanerare "och deltagarnas behov. Men här är några saker du kan göra för att hjälpa ditt förslag sticker ut från mängden:

 • Viktigast: Skriv en extremt övertygande session titel: Om du inte kan imponera planerarna händelse med din titel, kommer de inte vara övertygad att du kommer att imponera sina deltagare. Du kan få idéer genom att titta på sessioner som hölls i tidigare händelser.
 • Vet din publik: Föreslå idéer som du vet deltagarna händelse vill lära sig om. Till exempel, inte föreslå en grundläggande färdighet-nivå session när deltagarna redan är förbi den kunskapsnivå.
 • Var specifik: Skräddarsy din session till ett specifikt ämne - inte erbjuder en session på Avancerat Blogg Monetarise när som betyder något helt annat för många olika bloggare. Istället erbjuder en session på Advanced Advertising strategier för Low-Trafik Blogs.
 • Statliga deltagarbehörigheter hämtställen: Detta visar att du har specifika mål för vad du vill deltagarna få ut av att komma till din session. Det hjälper planerarna händelse att snabbt utvärdera om din session idé kommer att ge deltagarna vad de vill ha.
 • Håll det kort: Om det tar fyra stycken för att få din session punkt över, måste du förtydliga din idé bättre. Konferensdeltagarna kommer att välja vilka sessioner att delta utifrån din titel och kort sammanfattning i den tryckta händelseprogram, så du måste sälja sessionen idén om högst ett stycke.