Vad är Bouvardiasläktet?

May 7

Bouvardiasläktet är ett växtsläkte som består av ca 30 arter som är inhemska på Amerika och del av Rubiaceae familjen. Anläggningen kan hittas i de amerikanska delstaterna Arizona, New Mexico och Texas. Andra arter kan också hittas i Kanada och delar av Europa. Denna blommande buske är också känd som smällare buske, trumpetellia och kolibri blomma.

Den Bouvardiasläktet buske växer från 24 till 36 inches (61-91,4 cm) i höjd och har en 36-tums (91,4 cm) spridning. Det anses vara en lövfällande perenn buske eftersom den förlorar sina små, smala blad varje vinter. I slutet av sommaren till början av vintern, producerar doftande blommor som kan vara röd-orange, röd, rosa, eller till och med vit färg. Dessa rörformiga formade blommor är en favorit av bin, fjärilar och fåglar.

Även om Bouvardiasläktet är en sol-älskande växt, kan den odlas i ett område med halvskugga. Helst bör det dock planteras i sin helhet till partiell sol för maximal tillväxtpotential. Det gör väl i en sandig lerjord eller lera-typ jord som är väldränerad och något surt eller neutralt. Bouvardiasläktet anses torka toleranta och rekommenderas för xeriscaping, som är en typ av landskapsarkitektur som inte behöver extra bevattning. I USA är Bouvardiasläktet rekommenderas av US Department of Agriculture för hardiness zoner 9a till 11, vilket indikerar minimi utetemperatur vid vilken växten kan växa.

Även Bouvardiasläktet har använts i utomhuslandskaps under många år, var det först introducerades i USA som en krukväxt. Den Bouvardiasläktet x domestica började tillverkas i Kanada, men denna art av blomman faktiskt sitt ursprung i Frankrike i slutet av 1700-talet. Den var uppkallad efter Charles Bouvard, som var föreståndare för de kungliga trädgårdarna i staden Paris. Denna anläggning var nästan bortglömd från 1800-talet till omkring 1990, då en uppfödare i Holland började utveckla en dvärgväxta version av den. År 1997 var det produceras för att användas som en krukväxt.

När odlas som en inomhus krukväxt, kräver Bouvardiasläktet ett soligt läge och fuktig jord. Det bör i allmänhet vattnas ungefär en två gånger i veckan, och dess jord bör aldrig tillåtas att bli torr. De inomhustemperatur bör ligga kvar på ungefär 64-72 grader Fahrenheit (18 till 22 grader Celsius) för optimala odlingsförhållanden.

  • 30 arter av växter inom släktet Bouvardiasläktet kan hittas i Arizona, New Mexico och Texas.