Vad Är Edinburgh Postnatal Depression Scale?

May 30

The Edinburgh Postnatal Depression Scale är ett screeningverktyg som mental hälsa kan använda för att bestämma en womanâ € s risk för förlossningsdepression. Förlossningsdepression, även brukar kallas förlossningsdepression, är en psykisk hälsotillstånd som kan uppstå hos kvinnor som nyligen har fött barn och kan orsaka symtom som oförklarlig irritabilitet, sorg, eller känslor av hopplöshet. Om den lämnas obehandlad, kan förlossningsdepression resultera i en kvinna skadar sig själv eller sitt barn. Screening skalan är en serie av 10 frågor som kan hjälpa en läkare diagnostisera förlossningsdepression hos en kvinna och låta henne få behandling innan tillståndet blir allvarliga.

Vissa riskfaktorer som finns i en ny mamma kan göra en psykolog mer sannolikt att inleda Edinburgh Postnatal Depression Scale. Kvinnor som föder under åldern av 20, hade en oplanerad graviditet, har ekonomiska eller relationsproblem, eller lider av redan existerande psykiska hälsotillstånd eller missbruk tenderar att vara mer benägna att drabbas av förlossningsdepression. Om en kvinna passar in i någon av dessa kategorier, är det rekommenderat att använda skalan för att screena för förlossningsdepression, även om hon inte nödvändigtvis visa symptom än.

The Edinburgh Postnatal Depression Scale består av 10 frågor med flervalssvar från vilken du ska välja. Svaren på frågorna är tänkta att vara tillämplig på womanâ € s känslor under de senaste sju dagarna. Till exempel, frågar enkäten kvinnan om omfattningen av hennes känslor av sorg, hur ofta hon överväldigad, och om hon kan uttrycka glädje. Den sista frågan frågar om hon har haft tankar på att skada sig själv under den senaste veckan och är allmänt anses vara den viktigaste frågan. Om en kvinna visar att hon har velat skada sig själv, även om hennes andra svar donâ € t nödvändigtvis depression, kommer en läkare brukar genomföra sin professionella bedömning och ordinera omedelbar behandling.

Var och en av de 10 frågor om Edinburgh Postnatal Depression Scale har fyra möjliga val som var och bär ett motsvarande numeriskt värde från noll till tre för att göra poäng. Svaren som tyder på en låg möjlighet till depression har ett lägre antal poäng som tilldelats dem, medan de reaktioner som anger den högsta depression möjligheten delas den högre poäng nummer. Maxpoängen för skalan är 30; dock ytterligare granskning för depression och behandling ofta rekommenderas för kvinnor som gör ett 10 eller högre. Behandlingen för kvinnor bestämts att lida från postnatal depression är ofta en kombination av antidepressiva läkemedel och rådgivning.

  • The Edinburgh Postnatal Depression Scale består av flervalsfrågor.
  • Obehandlad förlossningsdepression kan leda till en kvinna att skada sig själv eller sitt barn.
  • The Edinburgh Postnatal Depression Scale används för att bestämma en kvinnas risk att utveckla förlossningsdepression.
  • Det är viktigt att komma ihåg att män också kan uppleva förlossningsdepression.