Vad är Fruit Cobbler?

June 14

Frukt skomakare är en läcker dessert som kommer att ha människor snabbt kommer till tabellen i sekunder. Det finns flera varianter av skomakare, och recept kan variera avsevärt beroende på deras ursprung. Skomakare recept har varit i tryckta kokböcker sedan början av 19-talet, och sannolikt sitt ursprung i Europa. Dock hävdar södra USA skomakare är en amerikansk uppfinning. Detta är inte sant, och de första rätterna som dessa var förmodligen kött skomakare.

Den lösaste definition av frukten skomakare är att den innehåller ett bottenskikt av frukt, toppad med någon typ av bakverk. Exakt vad som bakverk bör vara är där frukt skomakare fans skiljer sig i yttrandet. Ibland fryst frukt skomakare säljs i butikerna, och är toppad med en piecrust. Detta är tekniskt en skomakare, men de flesta skomakare skorpor är heartier. Oftare är frukten skomakare toppad med kexdeg, eller scones deg i England. Degen inte nödvändigtvis fullständigt täcka frukt, men kan göras i klimp former, vilka är åtskilda jämnt över frukten. Andra känner frukten ska vara helt täckt med kex deg.

Vissa varianter på skomakare inkluderar vad amerikanerna kallar skarpa. Skivad frukt, ofta äpple eller körsbär, är toppad med en lös blandning av smör, mjöl, farinsocker och ibland havre. Toppen förvandlar en gyllenbrun och presenterar en härlig kontrast. Eftersom denna "crust" är ganska söt, chips fungerar bäst med frukt som är något syrlig. Om du använder äpplen, lägga en liten mängd vatten till frukten innan du lägger den skarpa toppning, för fuktigare frukt som kockar snabbare. Vissa människor ser skarp som en helt annan efterrätt än en skomakare, särskilt eftersom skorpan är så mycket lättare än kex eller scone deg.

De flesta frukt skomakare är bakade desserter, lägga kritan och textur till toppning. En version av frukten skomakare ursprung i New England, som kallas ett grunt eller en svacka tillagas på stovetop. Detta håller topp kexdegen mjukt istället för härdning som den skulle i ugnen. Spännet är ännu en annan möjlig skomakare versionen och kan göras i ett av två sätt. Det antingen är en kaksmet med frukt blandades i och sedan bakade, eller det kan vara en kaksmet som skiktas på botten av en panna och är toppad med frukt före gräddningen. Det är en skomakare i omvänd, i huvudsak, med tårta istället för bakverk.

Många frukter är perfekta val för skomakare. Överväg persikor, aprikoser och bär av alla slag, päron eller plommon. Det är också gott att blanda frukt för skomakare, särskilt om du inte har tillräckligt av samma typ av frukt till hands. Vara medvetna om att tillagningstider frukt kan variera. Du skulle inte vilja para ihop äpplen med persikor, eftersom persikorna laga mycket snabbare.

Du kan kasta några bär i ett äpple skomakare eftersom de flesta bär kan motstå längre tillagningstid av äpplena. Överväg andra medleys gillar plommon, aprikos, blåbär, blandade bär och päron, eller aprikos peach skomakare. Du kan också ändra smaken av frukt skomakare med lite krydda. Lägg en kick till dessert med några stänk av kanel eller muskot. Alternativt, överväga att använda en pumpa paj krydda eller lite riven ingefära.

Många hävdar över om att tjäna skomakare varm eller kall. Detta verkar inte en särskilt viktig fråga, och de flesta människor tycker att de gillar både och. Det är helt upp till kocken att göra denna bedömning samtal, och en varm skomakare kan alltför inbjudande att vänta på det svalna.

 • Bär kan användas för att göra en frukt skomakare.
 • Munk persikor, som kan användas för att göra skomakare.
 • Plommon kan vara perfekt för frukt skomakare.
 • Kanel används ofta för att krydda frukt skomakare.
 • Cherry skomakare är ofta bäst när de görs med färska, urkärnade körsbär.
 • Ibland havre används för att göra en toppning för frukt skomakare.
 • Aprikoser kan kombineras med andra frukter för en skomakare.
 • Päron används ibland i frukt skomakare.
 • Om socker inte är tillgänglig, kan honung ersättas med frukt skomakare recept.
 • Färska äpplen används vanligen i skomakare.
 • Peach skomakare är en klassisk amerikansk efterrätt.
 • Peaches är en populär ingrediens i skomakare.