Vad är en Pocket eBook Reader?

July 11

En e-bok, eller e-bok är en elektronisk bok, som kan vara en digital version av en tryckt bok eller en tidning som bara har en digital tillvaro. En e-bok är gjord för att läsa på en dator eller en mer bärbar enhet. Ett antal böcker kan läsas på alla PDA. Dock är en dedikerad enhet för läsning av e-böcker en eboksläsare. En typ av eboksläsare är fickan eboksläsare.

Eftersom ebook läsare med "ficka" i namnet har en maximal diagonal skärmstorlek på 6-in (15,24 cm) - och ett antal har en 5-in (12,7 cm) diagonal skärmstorlek - det kan antas att någon annan eboksläsare av denna storlek kan anses vara en ficka eboksläsare. Detta står i kontrast med 9,7 i (24.64 cm) skärm Apple iPad och Amazon Kindle DX och 10,2 i (25.91 cm) skärm iRex Digital Reader 1000, den största av de ebook läsare. Pocket ebook läsare har olika operativsystem, inklusive Android, versioner av Linux inklusive MontaVista Linux, och Windows CE.

Vissa typer av fick eboksläsare fokusera helt på ebook läsning, medan andra har ytterligare funktioner. Ebook inriktade funktioner som finns på olika märken av fick eboksläsare inkluderar en pekskärm, ett lexikon, en kortläsare och text-till-tal-funktion. Andra utökade funktioner inkluderar en webbläsare, WiFi, 3G och Bluetooth. Vissa spelar MP3-filer och visa bilder.

Det finns en mängd olika dokumentformat för fick eboksläsare, och läsarna skiljer i vilka de arbetar med. Några av de format som ofta finns inkluderar PDF (Portable Document Format), TXT (textfiler förlängning, HTML (Hypertext Markup Language), Mobipocket, RTF (Rich Text Format), och ePub (elektronisk publicering) .Andra skillnader omfattar mängden internminne, vilket kan vara så lite som 256 MB (megabyte) och så mycket som 2 GB.

Skärmupplösningen på fickan ebook läsare är 600 x 800 bildpunkter, men de kan ha olika ppi värden (pixlar per tum). Antalet gråskala nivåer är mellan 4 och 16. Batteritiden mäts i sidan svängar och ges som en "upp till" belopp, det bästa som är "upp till 8000." Uppladdningstid varierar mellan 3,5 timmar och 4 timmar, mer eller mindre. Det lättaste sättet ca 6.14 oz (174 g) med tyngre väger 12,1 oz (343 g). Vissa är ganska tunn, med en tjocklek på endast 0,4 i (1,02 cm).