Vad är Banoffee Pie?

October 27

Banoffee pie är en typ av dessert som först skapades på en pub i England. Den består av en pie skal som är fylld med kondenserad mjölk kola och bananer och toppad med vispad grädde blandat med kaffe och lite socker. Det ursprungliga receptet för skålen lyser allt som skall göras från grunden, men mycket snabbt monterade versioner utvecklats som mer premade ingredienser blev tillgängliga. En av de mer unika aspekterna av skålen är det sätt på vilket den kola görs, eftersom det innebär matlagning en oöppnad burk kondenserad mjölk. Namnet av kakan, banoffee, är ett ord som har skapats genom att kombinera orden "banan" och "kola", de två viktigaste ingredienserna.

Steget som tar längst när du gör banoffee cirkel skapar kola. Toffee är bara karamelliserat socker och grädde. Receptet skapar kola genom att ta oöppnade burkar av kondenserad mjölk och dränka dem helt i kokande vatten i minst tre timmar. Värmen gör att socker inuti burken att caramelize. Det finns en risk att burkarna kan brista om vattennivån blir för låg, så ett säkrare sätt är att koka burkarna en stund och sedan överföra pannan till en ugn i tre timmar eller mer.

Den ursprungliga banoffee cirkel recept använder ett mjöl, smör och ägg pajskalet. Ingredienserna blandas samman för att bilda en fast deg som rullas ut tills något tunn. Detta är placerad i en paj tenn, nedtyngda och blind bakat tills skorpan har satt och brynt lite.

När kola och skorpan är klara, kan monteras banoffee cirkel. Den kylda Kola hälls i pajskalet för att bilda det undre skiktet. Bananerna skärs ner i mitten och placeras ovanpå kola så de täcker det så mycket som möjligt. Grädde sedan piskade och kombineras med lite kaffe och socker. Den vispgrädde är placerad på toppen av kakan i en generös skikt, slutföra dessert.

Banoffee cirkel kan faktiskt göras mycket snabbt med mestadels premade ingredienser. Den kolan ofta säljs i livsmedelsbutiker - särskilt spanska butiker - under namnet dulce de leche. Premade vispad grädde eller dessertsås kan användas, och frysta paj skal eller en Graham kracker skorpa. Den färdiga banoffee cirkel kan ha en något annorlunda smak när de görs på detta sätt, men det kan monteras ganska snabbt och behöver inte bakas.