Vad är CPAP Gel?

August 6

CPAP, eller kontinuerligt positivt luftvägstryck, är en metod för mekanisk ventilation. Denna specialiserade maskin används för att hjälpa till med andningen eller ersätta spontan andning. CPAP gel hänvisar till fodret placeras innanför ansiktsmask för att öka komforten.

Den som lider av andnings oegentligheter kunde dra nytta av en CPAP-maskin. Vanliga problem är sömnapné, sömnapné, och andningssvikt. För tidigt födda barn med andnings oegentligheter kan också dra nytta av denna mekaniska andnings hjälpmedel. Strömmen av tryckluft denna maskin levererar hjälper till att hålla luftvägarna öppna, vilket möjliggör obehindrad andning.

Luftflöde levereras genom en mekanisk anordning som består av en slang ansluten till en generatorlåda vid ena änden och en ansiktsmask eller nasala kudden vid den andra änden. Ett valfritt särdrag hos masken är en gel foder. Detta tillägg på insidan av masken, som finns i Respironics CPAP mask, tillåter en anpassad, bekväm passform. En CPAP gel foder kan också maximera masken tätning för att förhindra läckage. Det ger också mask stabilitet för att förhindra halka när sover, den vanligaste tiden för att använda en CPAP-maskin.

Den Respironics CPAP gel mask kommer också med speciella funktioner som ett justerbart pannstöd arm för att lägga till mer flexibilitet, och en justerbar pannstöd kudde för att undvika tryckpunkter. En tryckpunkt är en tryckområde som kan orsaka obehag, rodnad, gnugga, och i extrema fall, en hudförändring.

Med en CPAP gel foder, Respironics CPAP mask erbjuder också en tyst utandningsöppning. Denna port reducerar visslingar och andra ljud som kan orsaka sömnstörningar när luft utvisas eller andades ut. Minskad sömnstörningar och ökad komfort möjliggöra en bättre efterlevnad av behandlingsprotokoll som inrättats av läkaren.

Valfria funktioner som kan ingå i tillägg till CPAP gelen masken är uppvärmda eller passiva luftfuktare. Uppvärmda luftfuktare lägga uppvärmd återfuktad luft för att minska torrhet av tryckluft. Passiva luftfuktare kan också minska tryckluft torrhet, men denna metod förlitar sig på rumsluftens temperatur. Utandningsövertrycks inslag i en CPAP gel mask ger en kort nedgång i tryck när luft andades ut. Detta minskar mängden arbete som krävs för denna uppgift av andning.

Andra valfria funktioner med en CPAP gel mask innehålla saker som flexibla hakan remmar och dataloggning. Hakan remmar minskar munandning och upprätthålla ett slutet system tryck. Dataloggning tillåter läkaren att analysera information för att avgöra hur effektiv behandlingen.

  • CPAP gel gör ansiktsmasker bekvämare.