Vad är Google Earth ?

August 10

Google Earth är ett kartprogram som skapats av en Google företag som heter Nyckelhål, Inc. Det kallades ursprungligen Earth Viewer när den släpptes 2001, men på dess återutgivning 2005 ändrades namnet till Google Earth . Programmet använder satellitbilder och flygfotografering för att skapa en 3D-karta som låter tittarna att se byggnader, terräng, och geografiska landmärken i avlägsna städer.

Användare av Google Earth kan resa runt i världen, zooma in på intressanta funktioner och utforska nästan alla områden på jorden. Det finns idag två versioner av Google Earth . En är en gratis version tillgänglig för alla, men mer avancerade användare kan köpa Google Earth Pro som för närvarande säljs på $ 400 $. Pro-versionen är idealisk för stora företag som vill utnyttja de samarbetsverktyg, men den fria versionen erbjuder gott om funktioner för de flesta användare.

Den nyaste versionen, Earth 5.0, finns endast i betaform vid denna tid, men det har otroliga pedagogiska funktioner. Det låter tittarna att välja ett område och se decennier av historisk förändring, till exempel stadsutbredning och smältande istäcken som om du tittar på en film i snabbspolning framåt. En ny ocean lager ingår också och älskare av havet kan dyka till botten av havet för att utforska vattenliv. Ett annat populärt inslag är delningsförmåga. Google Earth tillåter användare att skapa turer i favoritplatser som kan spelas in, berättad, och skickas till vänner.

Användare kan välja platser efter adress, koordinater, eller helt enkelt använda musen för att utforska, dra och klicka intressanta områden. Med flera zoomnivåer, får tittarna se layouten av en stad från ett flygfoto eller zooma ner till gatunivå. Det finns även en 3D-tilt funktion för visning byggnader från olika vinklar. En flygsimulator funktionen kan Google Earth användare att få synen på en pilot när de flyger från land till land.

Inte varje stad eller land finns i 3D, men bidragsgivare fortsätter att lägga till information och Google Earth är snabbt på att bli ett stöd som inte bara ett förberedande nyhet, men som ett verktyg för kartläggning riktningar och lära sig om olika regioner. Allteftersom populariteten ökar, så ökar också tillgången till information för alla och möjligheterna inlärnings är oändliga. Den senaste versionen av Google Earth lagt ännu en separat jordklot för Mars och yttre rymden upptäckts har nu tillgång till högupplösta bilder av martian terräng.

  • Google Earth ger ett flygfoto över städer och samhällen.
  • Google Earth visar användarna en karta över hela jordklotet.
  • Google Earth använder satellitbilder och flygfotografering för att skapa kartor.