Vad är en Lox Bagel?

September 20

En flytande bagel är en typ av mat, vanligtvis äts till frukost, som inkluderar både flytande och en bagel. Lox är lax som har förberetts genom en kombination av härdning och rökning. En bagel är en ringformad bit bröd som är tänkt att ätas i en enda portion. Det finns en mängd olika ingredienser som också kan ätas på en flytande bagel, inklusive gräddost, kapris, lök och dill.

Den viktigaste komponenten i en lox bagel är bagel själv. Denna typ av bröd produkten skapades först i Polen och är tillverkad av vetemjöl, jäst och vatten. Traditionellt är en bagel kokas och sedan gräddas, även om det är vanligt att hitta bagels som bara har bakat. Sötningsmedel, såsom honung eller socker, samt frukter och frön är också vanligt blandas in bagel degen innan den tillagas. Kokta bagels kan också rullas i frön, torkad lök, eller andra toppings, vilket gör det möjligt att använda bagels av olika smaker i en lox bagel.

Lox är också nödvändigt i ett lox bagel. För att göra flytande, är rå lax placeras i saltlake som innehåller vatten, salt och kryddor. Det är tillåtet att härda under en tid innan den tas bort från saltvatten och rökt vid en temperatur som vanligtvis är under 80 grader Fahrenheit (26.7 grader), så att fisken inte laga mat som den är bevarad av röken. Även om det är möjligt att röka lax vid högre temperaturer, är lox traditionellt okokt och rökt genom ett kallt rökningsprocessen.

Vid framställning av en lox bagel, är bagel vanligen skivas i hälften på ett sådant sätt att den ringform förblir intakt. Den flytande placeras sedan på bagel halvor, eller mellan dem, och skålen äts som en smörgås. Om färskost används, är det oftast placeras direkt på bagel, vilket ger flytande och andra möjliga ingredienser, som lök eller kapris, något att hålla sig till.

Lox bagels kan hittas i många delar av världen, även om de är vanligast i norra Europa och Nordamerika, där bagels och rökt lax är båda vanligen äts. Denna typ av livsmedel fördes till Kanada och USA av judiska invandrare och är fortfarande populär i nordamerikanska judiska samhällen. England, Tyskland, och Polen är några av de vanligaste ställena att hitta lox bagels i Europa.

  • Lox vanligen serveras på en bagel med cream cheese.
  • En flytande bagel kan göras hemma med hjälp av en lök, vitlök, eller annan salta bagel.
  • Vetemjöl används för att göra lox bagel deg.
  • Lox är en tunn filet av härdad, kallrökt lax.
  • Dill används ofta för att garnera en bagel med flytande.