Var kan jag lära mig att spela Bridge?

October 9

Bridge är ett ganska komplicerat kortspel, oftast med hänvisning till en variant som kallas kontrakts bro som är populär i USA, England, och på andra håll i världen. Det är en "trick med spelet," i samma grupp av kortspel som spader eller hjärtan, men med ett antal ytterligare regler och komplexitet som gör det lite svårare att lära sig än dessa andra spel. Det finns en hel del strategi inblandade i bron, liksom, både på grund av de lager av komplexitet och det faktum att det spelas i samarbete med en annan spelare - detta innebär att även om man kan lära sig att spela bridge relativt enkelt, processen för lärande pågår, som man försöker bli en bättre spelare. Resurser finns tillgängliga för att hjälpa människor på alla nivåer lär sig att spela bridge, från absoluta nybörjare till avancerade spelaren.

Förmodligen det enklaste sättet att lära sig spela bridge är helt enkelt att hitta en grupp människor som spelar och för att be dem att låta dig följa ett tag och kanske lära dig de grundläggande reglerna. Bridge är ett väldigt socialt spel, och de flesta grupper är glada att hjälpa nykomlingar intresserade plocka upp de regler och strategi. Denna metod för att lära sig spela bridge har den klara fördelen att du kan ställa frågor om områden som du tycker är särskilt förvirrande eller knepigt och visa ett antal olika spelstilar i aktion - även, naturligtvis, när du lär dig att spela, du kommer att behöva en grupp att spela med, och de människor som instruerade du kommer att vara perfekt för detta ändamål.

För personer som vill lära sig på egen hand, det finns ett antal böcker och instruktionsfilmer tillgängliga som kan inte bara hjälpa dig att lära dig att spela bridge, men kan också ge dig en stark grund för strategin. De flesta av dessa böcker har okomplicerad titlar som Lär dig att spela Bridge eller Hur man spelar Bridge, och för de grundläggande reglerna, sannolikt lika bra som alla andra. När du är redo för texter som utarbeta på strategi och ge mer riktade tips, kan det vara värt mödan att ställa fler erfarna spelare vilka böcker de vill föreslå. Många tidningar har också en dag eller vecka bro pussel som kan hjälpa dig att finslipa din strategi när du har lärt dig grunderna.

Det finns ett ökande antal online-resurser tillgängliga för att hjälpa dig att lära dig att spela bridge, liksom. Många webbplatser erbjuder handledning allt från mycket grundläggande till de som täcker många nyanser av strategi och partnering. Ett antal programserier finns också som kommer att hålla din hand som du lär dig att spela bridge, börjar genom att visa dig de grundläggande reglerna, och sedan tar dig genom specifika scenarier och ger dig tips och instruktioner på vägen. Även om vissa av dessa programpaket kostar pengar, många är helt gratis. För en nybörjare är det förmodligen värt att experimentera med ett antal fria program först, går vidare till program som kostar pengar senare. Den amerikanska Contract Bridge League (ACBL), till exempel, erbjuder ett gratis program för att hjälpa nykomlingar lära sig spela bridge.

Det finns också privata handledare som inte bara kan hjälpa dig att lära dig att spela bridge, men kan också fortsätta undervisa dig som du framsteg, för att hjälpa dig att bli en stor spelare. Som med schack eller gå, är bron samhället ganska stort och är oftast glada att uppmuntra nya spelare.

  • Söka grupper som spelar bridge kan vara det enklaste sättet att lära sig.
  • Många tidningar publicerar dagligen eller veckovis bro pussel.