Hur till sätta upp din Chromebook

February 20

Du borde verkligen ha en trådlös Internet-tjänst tillgänglig när du ställer in din Chromebook. (Om du inte vet om Internettjänsten, är det dags att ta in den som gör det.) Om du använder en stationär (hem eller offentlig) trådlöst internet nätverk eller en bärbar enhet med en Internet hotspot, du förmodligen behöver att veta

 • Nätverksnamnet (som Smith Family WiFi eller ATT034)
 • Nätverkslösenordet (oftast en massa slumpmässiga bokstäver och siffror)

Om du inte redan har ett Google-konto, behöver du också en telefon till hands att verifiera ditt nya konto medan du ställa in din Chromebook.

Slå på din Chromebook

Oavsett vilket märke du väljer, är Chromebook byggd för snabbhet - och du kommer att märka denna hastighet första gången du slår på enheten! För att slå på enheten, kanske behöver du bara koppla in strömsladden och öppna den bärbara datorn.

Om din Chromebook inte startar automatiskt, hitta Strömknappen, som kan vara placerad på det övre högra hörnet av tangentbordet själv. (Denna siffra visar på strömbrytaren på Acer C720P.)

Hur till sätta upp din Chromebook

När du slår på enheten för första gången, dyker en Chrome-logotypen upp på skärmen, och inom några sekunder, datorn befogenheter och visar Välkommen fönstret.

Välj ett språk

När Välkommen fönstret visas, börja med att välja ditt språk. När du har valt ditt språk, se till att du väljer tangentbordslayout. Om du bor i USA, troligen vill du välja standardvärden här, som är engelska (USA) och amerikanska tangentbord.

Anslut till Internet

Sedan behöver du välja ett nätverk för att ansluta till Internet. Om inget nätverk är tillgängligt, försök hålla ut på att försöka ställa in din Chromebook tills du kan ansluta till en Internetkälla.

Om du använder en mobil enhet som kan generera en Internet hotspot, är det dags att slå på hotspot.

Följ dessa steg för att ansluta för första gången:

 1. Klicka på Öppna listrutan Nätverk och välj ditt nätverksnamn.

  Chromebook kan detektera flera andra närliggande hem eller företagsnätverk. Du kan ignorera dem.
 2. Om din Chromebook begär det, ange ditt nätverkslösenord.

  När du väljer nätverket och ange ett lösenord, om tillämpligt, på de Wi-Fi-barer FLUKTUERA skärmen som datorn försöker ansluta. När anslutningen har upprättats, knappen Fortsätt längst ner i dialogrutan blir aktivt.
 3. Klicka på knappen Fortsätt.

Godkänn användarvillkoren

Om du har installerat programvara eller aktiverat en enhet inom de senaste 10 åren, har du förmodligen sett en terms-of-service-avtalet. Du kan acceptera det genom att följa dessa steg:

 1. Granska Villkor.
 2. (Valfritt) När du är nöjd med att du förstår och samtycker till villkoren, markera eller avmarkera kryssrutan som skickar användningsstatistik till Google.

  Försök att lämna denna ruta ikryssad. Datan är användbar för att identifiera och rätta fel, skapa nya funktioner, och i övrigt gör Chromebook bättre för alla! (NSA har all din information ändå, så varför inte?)
 3. Klicka Godkänn och fortsätt att gå vidare till nästa steg.