Vad är en HSS Drill Bit?

March 5

Snabbstål (HSS) borr är en typ av hård, tåligt borr traditionellt används för stora volymer produktionsborrning. Produktions borrning innebär snabb, upprepad borrning med få - om några - pauser mellan arbetsuppgifter. Många tillverkare producerar uteslutande borr som anställer HSS byggandet eftersom de är så mångsidig. HSS borr innehåller nyckelelement såsom kol, och används ofta för att arbeta med andra typer av metaller inklusive aluminium och andra mjukare stålkvaliteter. Många handverktyg görs med maskiner som funktionen HSS skärutrustning och borrkronor.

I allmänhet, är det enda sättet att borra igenom en hård substans att använda en borrkrona gjord av ett material som är ännu svårare. Till exempel skulle en HSS borr vara perfekt för borrning genom aluminium men inte granit eller kvarts eftersom de är mycket svårare än HSS metaller. Trots sin solida konstruktion, kommer en HSS borr slitage bort snabbt samtidigt som man försöker borra genom material som granit.

HSSs innehålla vissa procentsatser av kol, volfram, kobolt, krom, molybden och andra element. Precis som alla stål, HSSs innehåller en majoritet andel av järn som basmetall. Kolet och krom i HSS lägga seghet och hållfasthet till materialet. Krom lägger även korrosionsbeständiga egenskaper till HSS.

En HSS borr måste vara hård och tålig, men måste också erbjuda en viss nivå av flexibilitet för att förhindra brott; av denna anledning, är metallen molybden ofta till. Regelbunden produktion borresultat i friktion som orsakar intensiv värme, så borr och arbetsstycken kan nå mycket höga temperaturer under produktionsborrningsprocessen. Volfram har den högsta smältpunkten för varje metall. Medan volfram ökar hårdheten, också i hög grad ökar värmebeständighet HSSs. Kobolt tillsättes också för att öka HSS motståndskraft mot värme.

Det finns flera kvaliteter av snabbstål, inklusive M1, M2 och M50 HSSs. M1 HSS borr är dyrast, hårdast typ av HSS borr tillgängliga. men de är sköra och kan lätt gå sönder eller fraktur, om de används felaktigt. En M2 HSS borr innehåller mer molybden än en M1 bit, vilket gör det mer flexibelt än en M1. M50 borr är fortfarande mycket starka bitar men de är något mjukare än M1 bitar; Dessa kan i allmänhet köpas för något lägre priser.

Till skillnad från vissa andra typer av högpresterande borrkronor, såsom titanbitar, kan HSS bitar slipas många gånger innan de behöver bytas ut. Titan borr har en titanbeläggning vanligtvis appliceras över en kvalitet borr. Skärpning titan borr kommer att ta bort titanbeläggning och slutligen minska effekten av den lite.