Vad är en makisu?

May 18

En makisu är en matta som används i japansk matlagning som är gjord av tunt bambu lameller hålls samman med robust tråd. Alla som någonsin har satt på en sushibar och tittade kockarna gör maki, som är en slags sushi där ris och fisk rullas inom en tång hölje, har sett en makisu. Sushi kockar använder dessa mattor att rulla olika typer av sushi, även de som är gjorda med riset på utsidan av rullen. Förutom att användas för att göra rullar av sushi, kan en makisu också användas för att forma andra formbara livsmedel. I vissa fall används ett makisu används för att pressa ut vatten eller vätska ut ur mat.

Det finns några fall där ett makisu måste fodrade med plastfolie innan den används. Detta är särskilt sant när det används för att göra den typ av sushi rullar som har ris på utsidan av valsarna. Använda plast på makisu håller riskornen från mosa mellan bambu lameller, vilket gör mattan ganska svårt att rengöra. Det finns vissa människor som kantar mattan med plastfolie varje gång de använder det helt enkelt för att göra rengöringsprocessen enklare. I de fall när plastfolie inte används, är det viktigt att tvätta och torka mattan noggrant efter varje användning för att hålla bakterier från att utveckla och växer på och mellan de träribbor.

Det finns några makisu modeller. De flesta av dem är ganska lika i storlek, men det finns skillnader i bredd bambu lameller som vävs samman för att skapa mattorna. När du handlar i köks leverans butiker och hem leverans butiker i väst, är det vanligast att hitta mattor som är gjorda med tunnare lameller. I allmänhet makisu är mycket billigt, oavsett hur tjock bambu lamellerna kan vara.

Makisu säljs separat och som delar av sushi-making kit. Dessa kit är användbara för människor som bara tigger att försöka göra sin egen sushi hemma. Single makisu kan köpas för några amerikanska dollar. Det finns vissa dyrare modeller som är gjorda av silikon i stället för trä.

  • Makisu används i sushi att göra.
  • Makisu är en japansk matlagning matta som vanligen används för att rulla sushi.