Vad är en bannerannons?

September 6

En bannerannons är en rektangulär bild presenteras på en webbplats som fungerar som en portal till advertiserâ € s hemsida en gång klickade på. Medan ursprungliga bannerannonser presenterade lite mer än bilder och text, många av todayâ € s ettor är interaktiva, med flash-animering, video och ljud för att locka audienceâ € s uppmärksamhet. Dessa annonser är en huvudkomponent i kooperativ annonsering på nätet och "pay-per-klick" reklam, vilket är unikt för Internet.

En bannerannons kan använda text eller ljud för att vinka publiken att klicka på eller "mouse-over" det för att åstadkomma någon förändring i ADA € s animation. Till exempel, vissa annonser utmanar betraktaren att klicka på ett rörligt mål eller besvara ett trivia fråga och därigenom engagera betraktaren att delta i ett spel i själva annonsen. Rörliga bannerannonser, som glider över skärmen för att locka viewerâ € s uppmärksamhet och hindra hans eller hennes syn på webbläsaren, ofta monopolisera bandbredd och är ibland avsikt svårt för betraktaren att stänga. Dessa typer av annonser är oftast ses som en irriterande, om inte oetiskt form av webbannonsering.

Tillsammans med direktreklam, popup-annonser, och vanlig text hyperlänkar, är bannerannons en av de viktigaste modellerna av reklam som görs av webbplatser som vill marknadsföra sina produkter eller tjänster på nätet. Webbplatser som vill använda dessa annonser har möjlighet att delta i en länk utbyte med andra webbplatser som genererar den typ av trafik de vill ta emot på sin egen webbplats. Till exempel kan ett webbdesign företag och en teknisk skribent kommer överens om att vara värd för en bannerannons för varandra på sina respektive webbplatser. Fall där två konkurrerande webbplatser deltar i en annons utbyte, till exempel en webbdesigner värd en annons för en annan webbdesigner, är exempel på kooperativ reklam.

Pay-per-klick annonsering är en populär prismodell för bannerannonser. Med pay-per-klick annonsering, webbplats annonsen doesnâ € t ladda ADA € s ägare för antalet människor som ser annonsen, även känd som intryck, utan snarare för hur många gånger användare klickar på bannerannons, så kallade klickfrekvens. På så sätt, ägaren av bannern betalar endast för trafik till sin hemsida, och vad trafiken går förlorad till den mottagande platsen görs upp för genom betalning från ägaren av annonsen.