Vad är Oculoplastic kirurgi?

December 6

Oculoplastic kirurgi är en typ av plastikkirurgi för ögat. Operationer som passar i denna kategori kan utföras för kosmetiska eller korrigerande skäl. Till skillnad från andra typer av ögonoperationer, fokuserar oculoplastic kirurgi på området runt ögonen i stället för strukturer av ögongloben. Till exempel är ögonlockskirurgi en typ av oculoplastic kirurgi, medan kataraktkirurgi är det inte.

Den person som utför oculoplastic kirurgi kallas en oculoplastic kirurg. Oculoplastic kirurger kompletta nödvändig skolgång att bli ögonläkare eller läkare som behandlar ögonrelaterade tillstånd, men sedan gå vidare för att ta emot ytterligare specialitet utbildning i plastikkirurgi. En oculoplastic kirurg är kvalificerad att arbeta med både ögat självt och dess omgivande vävnad. Han fokuserar dock på de vävnader som omger och stödjer ögongloben.

För att förbereda sig för att bli en oculoplastic kirurg, kan en person har att spendera cirka 14 år i utbildning. College och medicinsk skola står för de första åtta åren. Efter det, spenderar blivande kirurg cirka sex år att slutföra en praktikplats, hemvist och gemenskap, vilket är avancerad utbildning för vilken personen erhåller ett stipendium.

Ögonlocket kirurgi är en typ av kosmetisk oculoplastic kirurgi. Det innebär att ta bort extra fett och hud från ögonlocket området, hjälpa till att korrigera hängande ögonlock. För övre ögonlocksplastik, är snitten görs i de naturliga veck i ögonlocket, att göra någon ärrbildning svår att upptäcka. Med lägre ögonlockskirurgi, är några av de inskärningar på den inre delen av ögonlocket. Dessa är inte märkbar alls.

Ibland oculoplastic kirurgi används för att reparera eller korrigera ett tillstånd som påverkar området runt ögat. Till exempel är ett tillstånd som kallas entropion markeras av ett ögonlock som vänder inåt. Tillståndet utvecklas normalt eftersom musklerna som stödjer en persona € s ögonlock har blivit svagare på grund av åldrande, ärrbildning eller andra villkor. För att rätta till det, vänder en oculoplastic kirurg ögonlocket tillbaka utåt och stramar muskler som vuxit för svag.

I vissa fall är oculoplastic kirurgi används för att rekonstruera vävnader som omger ögat som har förlorat eller skadats på något sätt. Till exempel, om en person har cancer hud som involverar ögonlocket, avlägsna en stor tumör kan resultera i förlust av en betydande del av ögonlocket. I ett sådant fall kan en oculoplastic kirurg rekonstruera den saknade ögonlocksvävnaden. Detta innebär att man tar hud från en annan del av patientâ € s kropp och kopplar den till den sårade delen av patientâ € s ansikte.

  • Oculoplastic kirurger kan behandla ögonrelaterade villkor och utför plastikkirurgi.
  • Oculoplastic kirurgi fokuserar på området runt ögonen istället för ögongloben.
  • Kirurger som bedriver oculoplastic förfaranden träna normalt i 14 år eller mer.
  • Ögonlockskirurgi är en typ av oculoplastic kirurgi.