Vad är några typer av världens skolor?

February 22

Folk kontrast ofta offentliga skolor med sekteristiska skolor utan att tänka att det finns faktiskt en mängd olika sekulära skolor inklusive, men inte begränsat till de offentliga skolorna. Sekulära skolor, vilket betyder "inte är relaterade till eller stöds av en viss religion eller religiös grupp, kan vara av tre grundtyper: offentliga skolor, charter skolor och privata eller friskolor.

Offentliga skolor är en typ av sekulära skolor i USA. I USA har ingen kommunal skola en religiös tillhörighet, oavsett om det är en grundskola eller en institution för högre utbildning, till exempel en land bidrag högskola och universitet. Charter skolor är faktiskt en del av det offentliga skolväsendet, men har specialiserat akademiska discipliner eller fokus, så att de också är, per definition, sekulära skolor.

Även om vissa privata och / eller fristående skolor är sekteristiska, ett stort antal är det inte. De som inte kan vara av ett antal olika typer. Vissa privata skolor är specialskolor, speciellt skapade för att tjäna särskilda patientgrupper såsom elever som är blinda eller döva, eller elever med inlärningssvårigheter eller beteendemässiga problem. Privata athletic skolor kombinerar friidrott med akademiker i en sekulär miljö.

Handel eller yrkesskolor är en annan typ av sekulär skola. Fokus för en handel eller yrkesskola ligger på att utbilda studenter i färdigheter och tekniker. Detta är också i fokus för scenkonst skolor, men i en annan del av lärandet.

Ett antal privata sekulära skolor är baserade på en viss filosofi eller pedagogik. Dessa skolor har en specialiserad läroplan och en gemensam strategi med andra skolor av samma typ. Några exempel är Coalition of Viktiga skolor, distansutbildning skolor, Learning Network skolor, Montessori skolor, Sudbury Valley skolor, och Waldorfskolor.

En typ av skola som kan vara antingen sekulär eller sekteristiska är militärakademin. Vissa skolor kombinerar sekteristisk fokus med militär utbildning, men detta är ofta tydligt i deras namn, vilket kan vara något i stil med "Christian Military Academy."

  • Många privata skolor är sekulära.
  • Som en del av det offentliga skolväsendet, charter skolor är sekulära institutioner.
  • Offentliga skolor är en typ av sekulära skolor i USA
  • Många charterskolor experimentera med innovativa pedagogiska metoder för att undervisa elever.