Vilka är de olika typerna av Permanent Laser Hair Reduction?

November 14

Permanent laser hårborttagning är en hårborttagning behandling som använder laserljus för att rikta hårsäckarna och minska hårväxt. Laser hårborttagning kan ha långvariga resultat, även om flera sessioner i allmänhet krävs för att uppnå permanent hårborttagning eller reduktion. Det finns minst fem typer av lasrar som vanligen används i laser hårborttagning - ruby ​​laser, Alexandrit laser, det intensivt pulserande ljus enhet, den pulsade diodlaser, och den långa pulsen laser. Olika lasrar kan vara mer lämpliga för olika hud och hårtyper.

Biverkningar av permanent laser hårborttagning kan vara svullnad, inflammation, blåsor och skorpbildning. Komplikationer kan omfatta permanenta förändringar i hudfärg, ärrbildning och infektion.

Laser hårborttagning använder laserljus för att förstöra hårsäckarna utan att skada omgivande vävnad. Det kan orsaka en viss obehag i behandlingsområdet, så vissa patienter kan dra nytta av användningen av bedövningsmedel. Permanent laser hårborttagning tar normalt 05:57 sessioner för att uppnå. Dessa sessioner är oftast placerade fyra till 12 veckors mellanrum, beroende på hårets färg och tjocklek.

Hår minskning kan uppnås genom att använda ett av åtminstone fem typer av lasrar. Den ruby ​​laser var bland de första hårborttagning laser utvecklas. Det är bäst lämpade för att ta bort eller fördröja tillväxten av fina, mörka hår. Det är inte så effektiva för att avlägsna vita, blonda, eller gråa hårstrån. Patienter med mörkare hy står en ökad risk för komplikationer när de genomgår ruby ​​laser hårborttagning.

Den Alexandrit laser kan erbjuda reducerade behandlingstider, eftersom denna laser pulserar snabbare än andra lasrar. Återigen, det fungerar ofta bäst på fina, mörka hår. Eftersom det fungerar snabbt, är det ofta används för att minska hårväxt över större områden av torson, ben och armar. Den Alexandrit laser är generellt säkrare än ruby ​​laser för patienter med mörkare hy.

Den intensivt pulserande ljus enheten inte, tekniskt, ansåg en laser. Det kan uppnå minskning eller borttagning hår i stort sett samma sätt, dock. Det anses allmänt säker för patienter med mörkare hy, och det kan ta bort både grova och fina mörka hår. Den pulsade diodlaser, å andra sidan, kan ofta effektivt avlägsna grova, mörka hår, men är i allmänhet ineffektiva för att avlägsna fina hår. Den pulsade diodlaser anses också allmänt säkert för användning på mörka hudtyper.

Den långa puls eller Nd YAG, kan laser bär minst risk för komplikationer och biverkningar från permanent laser hårborttagning, men dess effektivitet är fortfarande oprövad. Liksom Alexandrit laser, pulserar denna laser snabbt och kan användas för att uppnå permanent laser hårborttagning över stora delar av kroppen. Det kan ta bort ljus, fina hår, men anses fortfarande vara mest effektiva på grova, mörka hårstrån. Det anses säkert för användning på patienter med mörkare hy.

  • Laser hårborttagning innebär att man använder en laser för att rikta hårsäckarna att minska tillväxten.