Grunderna i Oracle 12c Arkiv

August 11

Arkivering är databaseâ € s förmåga att spåra alla dataändringar. Du kan slå arkivering på eller av. Lyckligtvis har Oracle 12c utformad arkivering för att orsaka minimal overhead. I slutändan är priset värt sinnesfrid du har av att ha en 24/7 drift med darn-nära-garanterade förlust noll data.

Hur du sätter arkivering på och av i Oracle 12c

Med arkivering av kan du ta säkerhetskopior av databasen endast när itâ € s stängda (även kallade konsekventa säkerhetskopior). Du gör det genom att stänga av den databas och starta den i fästet läge. Som ett resultat, är inga ändringar tillåts data.

Denna metod gör det möjligt att ta en konsekvent kopia av uppgifterna som den finns vid denna tidpunkt. Om du någonsin behöver återställa backup, kommer din databas ser exakt som den gjorde när säkerhetskopieringen togs. . . även om det var ett år sedan.

Du kanske börjar se vissa olägenheter om du stänger arkivering av:

 • Olägenheter är oacceptabelt om din databas kräver 24/7 tillgänglighet. Du canâ € t bara stänga av den och inte tillåta förändringar så länge som din backup tar.
 • Även om du gör konsekventa säkerhetskopior varje dag, vad som händer med de förändringar som sker mellan säkerhetskopior? Theyâ € re förlorat om du måste återställa från en tidigare säkerhetskopia.

Med arkivering påslagen, får du följande fördelar:

 • Alla data ändras spåras.
 • Du kan göra säkerhetskopior med databasen öppen och tillgänglig för alla användare.
 • Om du någonsin har att återställa en säkerhetskopia som togs kvällen innan, kan du ansöka arkiven som spårade fram till den punkt av misslyckande.

I verkligheten är arkivering ett måste för nästan alla levande produktionsdatabaser. Itâ € s sällsynt att du har råd att ta databasen offline under en längre tid eller råd att förlora data i händelse av att en säkerhetskopia måste återställas.

Grunderna i arkivloggar i Oracle 12c

Förutom effekterna av arkiveringen, måste du överväga vad man ska göra med alla arkivloggfiler som skapas. Återigen, din databas storlek och antal förändringar avgöra hur mycket arkiv data du kommer att skapa.

Du har två alternativ för var du vill lagra arkivloggar:

 • Fast Recovery Område: Om du lagrar arkivloggar här, Oracle prydligt organiserar dem genom databasen och datum. Denna lösning resulterar i mindre arbete och färre parametrar att konfigurera.
 • LOG_ARCHIVE_DEST_ n initiering parameter: Detta är faktiskt 30 parametrar. Den n representerar ett tal från 1 till 30. Thatâ € s rätt: Du kan lagra upp till 30 kopior av dina arkivloggar (men detta skulle vara overkill). DBA har vanligen två, kanske tre exemplar. Herea € s ett exempel på hur du kan ställa in LOG_ARCHIVE_DEST_1 parameter i din spfile:

  alter system som log_archive_dest_1 = "PLATS = / U01 / oradata / dev12c / arkiv ';

Summan av kardemumman är att du måste övervaka skapande, lagring och backup av arkivloggar. Ita € SA faktum DBA livet.

Den goda nyheten är att du behöver för att hålla arkivloggar endast för återhämtning mellan backuper. Betyder det om du tillbaka upp varje natt, kan du kasta alla arkivloggar skapade före denna backup? Nej inte papperskorgen dem varje dag. Det ISN € ta tumregel för hur länge att hålla dem, men tänk på följande situation:

Itâ € s onsdag. Du € re tar en fullständig säkerhetskopia av din databas varje natt och körs i arkivet loggläge. När säkerhetskopieringen är klar, du raderar alla arkivloggar skapade före denna backup.

Vid middagstid, har du katastrofal diskfel och måste återställa säkerhetskopior från den föregående natten (tisdag). Du upptäcker att säkerhetskopieringsbandet från den föregående natten hade kaffe spillts på det (tsk tsk) och är inte längre bra.

Se var weâ € re kommer med detta?

 • Du måste gå tillbaka till backup band från två nätter sedan (måndag).
 • Du återställer den backup och upptäcker att du canâ € t rulla fram emot den tid som din disk misslyckades i dag eftersom du skrotade alla arkivloggar efter varje nattlig backup.

Återigen, är det rekommenderat att inte bara hålla arkivloggar under en tid men också dem som en del av din backup.

Med inga andra krav, kanske du vill hålla arkivloggar i minst 30 dagar. Detta system ger dig gott om tid att gå tillbaka i händelse av att vecko backuper dagligen eller ens ådra någon form av olyckliga missöde.

Titta på det här sättet: Om du säkerhetskopierar arkivloggar, kan du ta bort dem från systemet för att spara utrymme. Ett annat skäl för att hålla arkivloggsäkerhetskopior: Det kan du återställa din databas till perioder från länge sedan.