Återställa gamla dörrar

September 24

Trädörrar ofta kostar en arm och ett ben, så istället för att kasta ut dem när de blir gamla, varför inte ta sig tid att återställa dem? Återställa gamla dörrar är ett bra sätt att hjälpa till att förlänga sitt liv samtidigt ge ditt hem en välbehövlig ansiktslyftning. Även om detta kan verka som en särskilt svår projekt, är sanningen att det är en som är exceptionellt enkel, men ganska rörigt.

  1. Välj dagen. Typiskt gamla trädörrar är främst ytterdörrar, så du kommer verkligen vill välja en dag som ganska varmt och inte så blåsigt att göra jobbet. När allt kommer du att ta bort dörren senare, och du inte vill kall vind, regn eller andra otäcka saker blåser genom ditt hem.
  2. Prep området. Välj ett område på ditt hem som är stor nog för dig att arbeta i. Helst du vill ha ett stort område som är väl ventilerat, men ur någon vind. En bra plats skulle vara ditt garage om du har en. Lägg ner en trasa, och satte ett par saw hästar som du kan vila dörren på. Vidare, gå vidare och samla alla de verktyg och material som du behöver för projektet.
  3. Ta bort luckan. Använda lämpliga verktyg (dvs, skruvmejsel, hammare, tång, och så vidare) ta bort dörren från karmen. Var försiktig när du gör detta så att du inte råkar skada ramen, dörren, eller hårdvaran.
  4. Täta öppningen. Ta en tarp eller skikt av plast, och använda den för att försegla dörren vägen. Undvik att skada dörrkarmen med hjälp av några häftklamrar när du försegla dörren.
  5. Ta bort hårdvaran. Ta dörren ut till din arbetsplats och lägg ut den på din såg hästar. När du har dörren ligger stadigt på sågen hästarna börja ta bort hårdvaran. Ställ dem åt sidan noga så att du inte förlorar några stycken.
  6. Skala dörren. Använda antingen kemiska stripp medel eller sandpapper, börja strippa dörren. Tänk medan kemiska medel kan vara snabbare, och potentiellt mindre problematiskt, gör slipning har ett visst överklagande. När den görs rätt, kan slipa dörren avlägsna eventuella hack, repor eller små urgröpningar i träet. Detta är definitivt en bra idé när du åter en dörr. Se till att du ta bort alla sidor av dörren under detta steg.
  7. Rengör dörren. När du är klar bort det sista av den tidigare fläcken och tätningsmedel, kommer du vill rengöra dörren. Kör en butik-vac över dörren åtminstone en gång för att avlägsna huvuddelen av trädamm. När du har gjort det, måste du ta bort den kvarvarande trädamm. Det enklaste sättet att göra detta är genom att torka ner dörren med en fuktig (inte blöt) trasa eller trasa. Efter torka ner dörren låter det torka, och sedan upprepa processen. I själva verket, upprepa processen så många gånger som behövs tills dörren är gratis och fri från damm.
  8. Applicera och försegla din fläck. Med din dörr nu ren, mjuk och redo för fläcken du kan börja tillämpa din valda fläcken. Läs noga igenom anvisningarna från tillverkaren minst två gånger för att se till att du förstår dem, och sedan börja tillämpa tätningen. Tillräckligt med tid mellan rockar för dörren till helt torr. När du har nått önskad färg för din dörr, upprepa processen med ditt valda sealer.
  9. Städa upp och installera hårdvaran. Om du planerar att återanvända befintlig maskinvara, passa på att inspektera och rengöra maskinvaran medan du väntar på fläcken och försegla torka. I händelse av att du inte kommer att återanvända hårdvaran, gå vidare och börja installera den nya maskinvaran när dörren är helt torr. Om du återanvänder den gamla hårdvaran installera om den när du är klar rengör den, och dörren är torr.

När du är klar med rengöringen och installerar maskinvaran på dörren, du verkligen bara har ett steg kvar-ominstallation dörren. Med dörren ordentligt återställd och installeras kan du räkna med att ha många fler år av trogen tjänst. Åtminstone kan man förvänta sig att tjänsten så länge du tar hand om dörren. Detta innebär att du kommer att behöva ansöka på nytt med jämna tätningsmedel för att skydda dörren från extrema vädret.