Hur använder jag kinesisk medicin för njure hälsa?

July 16

Traditionell kinesisk medicin (TCM) kan användas på olika sätt för att upprätthålla njure hälsa. Praxis har utvecklats under generationer och sysselsätter processer, inklusive örtmedicin, akupunktur och akupressur, tillsammans med vissa energibalansering motion, för att få balans och hälsa till njuren orgel. Att främja njure hälsa, kan en TCM utövare ordinera en kombination av dessa tekniker. Utöver dessa gemensamma tekniker, kinesisk medicin för njurhälsa fokuserar intensivt på intag en hälsosam kost som balanserar kroppens energier och bidrar till den totala energi fattning. TCM har bevisats i ett flertal studier att ha fördelar för ett antal olika njurförhållanden.

För att förstå de som är inblandade i kinesisk medicin för njurhälsa processer är det viktigt att förstå hur TCM definierar njuren orgel. I motsats till den rådande västerländska medicinska definitionen av njurarna vara distinkta anatomiska strukturer, TCM beskriver njuren som en uppsättning integrerade delar, eller en energisk väg, att när obalanserad, leder till tillhörande patogena förhållanden. Organet anses vara en enda enhet; vänster och höger fysiska njurar inte differentieras i TCM-systemet. Njuren är en yin organ; i själva verket är det ofta anses roten av yin energi inom det mänskliga energisk systemet. Det är huvudansvarig för stor tillväxt och utveckling, och det samlar livsenergi, Qi, som behövs för dessa funktioner genom yttre öppningar för miljön, liksom öronen och anus.

Kinesisk medicin för njure hälsa föreskriver vissa örter för att se till att njuren är fortsatt god, särskilt i tider av hög stress. Under perioder av stress, Qi energi som behövs av njuren blir betydligt knappa, och kompletterande energi tillhandahålls av örter, tillsammans med herba € s farmakologisk verkan, kan hjälpa en bristfällig systemet. Några vanliga örter som används är rött sandelträ, shigru och punarnava; de behandlar yin energi brister och även hjälpa till med fler fysiska njur krämpor, som svullnad och vätskeansamling. TCM föreskriver örter för akuta tillstånd i njuren och även långtids som profylaktisk behandling.

Akupunktur utförs av TCM utövare för att rensa alla blockerade energi passager. Under tekniken är tonification nålar införes i platser längs det mänskliga meridiansystemet som är kända för att vara energi vägar i njuren orgel. Akupressur utförs i kinesisk medicin för njurhälsa använder liknande principer som de som används för akupunktur. Under akupressur behandling, en TCM utövare pressar på akupunkturpunkter, främst i foten, fotleden och nedre delen av ryggen. Efter dessa behandlingar utförs, kommer utövaren ofta rekommendera vissa yoga eller andra energiövningar för att hålla Qi energin balanseras mellan sessioner.

  • Kinesisk medicin för njure hälsa föreskriver vissa örter.
  • Akupunktur är en form av kinesisk medicin som kan användas för att behandla problem med njurarna.
  • Njurarna utför en avgörande roll för att hålla blodet rent och kemiskt balanserat.