Hur kan jag Emotionellt Support My Gravid fru?

June 24

Du kanske undrar, som make, hur man känslomässigt kan stödja din gravida fru. Självklart kan du inte bära barnet, uthärda graviditetsillamående för din fru, eller gå igenom många humörsvängningar i samband med graviditetshormoner. Du kan dock stödja henne i en mängd olika sätt som hjälper henne att få igenom en graviditet känner dig säker och redo att bli mamma.

Två böcker om detta ämne kan hjälpa dig att veta vad som väntar när din fru väntar. Dessa är Baby Book och hur man blir en far av doktor William Sears och Martha Sears. De båda utvärdera faderns roll under en graviditet, liksom efter, och erbjuder utmärkta råd för att stödja din gravida fru. Det finns många andra böcker och det kan göra din fru mår bättre att bara veta att du läser några av dem. Det betyder att du känner igen denna fantastiska förändring som sker, och att du får beredd att vara en pappa, precis som din fru förbereder att vara en mamma.

Du kan stödja din gravida fru genom att veta vilka typer av fysiska förändringar hon upplever, och om utvecklingen av barnet. Ibland gravida kvinnor kan känna att de är de "enda" lära sig om det här, medan den blivande pappan tar en mer passiv roll. Att lära tillsammans är en typ av intimitet som kommer att vara till stor hjälp.

Däremot kan din fru inte vill gå in på detaljer om sin graviditet. Hon kanske inte vill veta hur stor hennes livmoder är, och hon verkligen inte vill veta hur hon ska bete sig eller vad böckerna säger om hur hon ska känna. Respektera din frus grad av inblandning i de fysiska och känslomässiga förändringar som sker under graviditeten kommer definitivt att vara mer användbara än impassively informera din fru att hon inte gör det som böckerna säger.

Humörsvängningar är ofta ett kännetecken för graviditet. Du kan stödja din gravida fru genom att vara en tröstare när hon behöver det, hjälper till att lugna henne om detta är ett första barn som hon kommer att vara en stor mamma, och låta henne veta att du är där för att hjälpa. Andra kvinnor kanske vill behålla så mycket självständighet som möjligt under denna tid. Du måste låta din frus känslor vägleda dig, och upprätthålla en öppen kommunikation med henne.

Graviditet kan göra en känsla ganska trötta, och ett sätt att stödja din fru är genom att delta i några fler sysslor runt hushållet. Speciellt om din fru verkar utplånats av graviditeten, erbjuder sig att hjälpa lite mer kan ge henne behövs pauser. Du kanske också vill plocka upp en bra bok om massage eftersom massage kan vara en bindning upplevelse, liksom smärta eller spänningar lindrande för den gravida kvinnan.

Du kan också göra det lättare för din fru genom att hjälpa henne förbereda "boet" för den nya babyn genom att sätta samman förskolor möbler, måla barnkammaren, etc. Hjälpa din fru butik och registrera all nödvändig baby redskap är också särskilt hjälp , speciellt om det är för första gången.

Finansiella problem kan vara en enorm stress för gravida kvinnor. Graviditet kan vara en tid av osäkerhet för den närmaste framtiden samt på lång sikt. Många kvinnor är rädda att de inte kan ha möjlighet att arbeta så länge som de behöver, eller kanske inte kan eller vill återvända till arbetet efter att barnet är fött. Barnomsorg, medicinska och pedagogiska kostnader kan vara av särskilt intresse också. Du kan stödja din gravida fru genom att hjälpa till att planera för dessa kostnader, inställning och hålla sig till en ny budget, eller att hitta alternativa sätt att göra extra pengar.

Många kvinnor är rädda för att de inte längre är sexuellt attraktiva eftersom de är gravida. I de flesta fall bedriver sexuell aktivitet är fortfarande fullt frisk. Det ska aldrig tryckas på en gravid kvinna som inte vill ha det, men för vissa gravida kvinnor kan det vara mycket tillfredsställande att hitta sina män fortfarande önskar dem. Många gånger, intima stunder tillsammans kan vara av stort stöd till din gravida fru, eftersom det hjälper henne att inse att du fortfarande älskar och önskar henne.

  • Göra sysslor är ett enkelt sätt för en man att stödja sin gravida hustru.
  • En massage kan hjälpa till att lindra graviditetsrelaterad smärta.
  • Det finns sätt att ge stöd till din gravida fru.
  • Känsla en hög nivå av intimitet från sin partner är viktigt för en kvinna går igenom graviditeten.
  • Intima stunder tillsammans kan vara av stort stöd för din fru, eftersom det hjälper henne att inse att du fortfarande älskar och önskar henne.