Vad är Teurgoule?

April 17

Teurgoule är en fransk dessert gjord främst från ris och grädde eller helmjölk, och är smaksatt med socker och kanel. En låg temperatur och lång gräddningstid ger skålen dess signatur karamelliserad topping och rik, kryddig smak. Det är en traditionell maträtt i köket i Normandie, en region i norra Frankrike och liknar ris puddingar i andra kök. Andra allmänt accepterade namn för dessert inkluderar torgoule, terrinée och Bourre-guele.

Vit, är kortkornigt ris ofta den föredragna typen av ris för dessert eftersom dess milda smaken blandas med övriga ingredienser utan att ändra den avsedda smaken av skålen. Eftersom skålen är tänkt att vara tjock och krämig, är det i allmänhet rekommenderat att använda tung grädde eller helmjölk som vätskan av valet. Mjölk med en lägre fetthalt kan ge en tunnare konsistens och en mindre rik smak. Kanel är den traditionella smakämne val att ge teurgoule sin distinkta kryddig smak, men muskotnöt är också en vanlig krydda tillägg. Om en person vill att motverka kryddighet av skålen, kan söta ingredienser som vaniljextrakt eller socker också användas.

Teurgoule görs typiskt genom att kombinera okokt vitt ris med grädde, kanel, och alla andra önskade kryddor eller sötningsmedel. Förhållandet av ris till vätska kan variera beroende på den föredragna struktur, men ett vanligt förhållande är ca sju delar flytande till en del ris. Det är allmänt rekommenderas att använda en högre förhållande mellan vätska till ris, så att riset inte torkar ut under den långa gräddningen.

Den typ av ugnsform som traditionellt rekommenderas för beredning teurgoule är känd som en terrine pott. En terrine potten är en djup rektangulär eller oval maträtt som vanligtvis är tillverkad av lergods, en typ av keramik keramik. När terrine potten bakas, är det tänkt av vissa människor att ge en distinkt smak till de färdiga maträtter som bakas i den.

Gräddningstiden för teurgoule kan variera inom vida gränser beroende på recept. Traditionella recept för dessert kräver ofta en initial kortare gräddningstiden vid en högre temperatur, till exempel en timme vid 375 grader Fahrenheit (190,5 grader Celsius) för att caramelize toppen av dessert. Temperaturen kan reduceras, såsom till 215 grader Fahrenheit (101,6 ° C) och bakas under ca fem timmar för att försiktigt baka riset tillåta den att absorbera vätskan. När dessert bakas till önskad konsistens, är det i allmänhet får vila tills det minskar till rumstemperatur före servering.