I den grekiska mytologin, vilka var de Stymfaliderna?

September 18

De Stymfaliderna var en besättning på tuffa kunder tillhör Ares, den grekiska guden av krig. Dessa fåglar var tydligen mycket ond och obehagligt, och de var ytterst utrotad från Grekland av hjälten Hercules, som en del av hans 12 mödor, en serie utmanande uppgifter som han åtog som en handling av försoning. Lyckligtvis för grekerna, Hercules lyckades framgångsrikt permanent rout fåglarna, och de har inte återvänt sedan dess.

Flera saker gjorde Stymfaliderna ganska distinkt. Den första var deras vassa metallfjädrar, som kunde slungas av fåglar som spjut. Fåglarna hade också tunga mässings klor och giftiga bajs. De hade också en förkärlek för människokött, även om de flesta legender sa att de skulle nöja sig med boskap som kor i en nypa. Minst sagt, verkar det som Ares hade ovanlig smak i husdjur.

Enligt vissa berättelser, de Stymfaliderna attackeargonaut under sina resor i jakt på det gyllene skinnet med Jason. Trots att avbrytas av en serie travails, argonaut slutligen lyckats med uppgiften, återställa Jason till sin plats på tronen.

Fåglarna dyker upp oftast i historier om arbetena av Hercules. Enligt legenden migrerat de från sin vanliga hem till Lake Stymphalia, där de slog läger i träsken och tät skog i regionen. Något om miljön måste ha varit gynnsamt för fåglarna, eftersom de började snabbt avel och terrorisera regionen. De Stymfaliderna förstörda hem och trädgårdar, attacke boskap, och gick efter människor när de kunde fånga dem.

Deras skräckvälde fördes till ett slut av Hercules, som beordrades att besegra Stymfaliderna som hans sjätte uppgift. När det anländer till platsen av kolonin, insåg Hercules att denna uppgift skulle vara extremt svårt, eftersom han inte kunde gå i träsken nära sjön och skogen som fåglarna övernattade i var så tät att det var kolsvart, vilket gör det omöjligt att jaga. Gudinnan Athena tog synd om Hercules, utlåning honom ett par cymbaler som han kunde använda för att skrämma fåglarna i flygning, låta honom skjuta dem.

Enligt de flesta legender, gjorde Hercules inte lyckas dräpa alla Stymfaliderna, men han dödade nog av dem att sporra fåglarna att migrera. Ytterst de överlevande fåglarna återvände till sina mästare Ares, som var utan tvekan glad att se dem.

  • En skulptur av Hercules, som handlade om Stymfaliderna.
  • Athena lånade Hercules ett par symboler som förvånade de Stymfaliderna.