Hur att utöva din portugisiska vattenhund

December 26

Din portugisisk vattenhund måste spela och behöver daglig motion. Men för mycket motion - eller fel sorts lek - kan skada en växande valp.

Generellt gäller att ju mindre hunden, når snabbare det vuxen ålder; och ju större hunden, desto längre tid tar att mogna. Portugisisk Vattenhund, eller PWDs, är en medelstor hund, men de mognar mer som en stor hund. Din PWD make ser fullvuxen efter några månader, men hennes muskler kommer inte ikapp henne ram tills hon är ca 18 månader gammal. Det handlar också om när hennes tillväxtplattor nära.

Portugisisk Vattenhund behöver (och vill) motion, men det är upp till folket i sina liv för att styra vilken typ av träning. Promenader är bra för både din utstationeringsdirektivet och dig. Bara gå mindre än en mil i taget och försöka gå på gräs istället för trottoaren. Helst bör du gå din PWD tre eller fyra gånger om dagen. Om din portugisiska vattenhund har en vovve lekkamrat, övervaka deras lek och stoppa det om hundarna blir för grovt. PWDs älskar att roughhouse och kanske inte vet när du ska sluta på egen hand.

Att spela fetch är bra motion, men du vill skydda din hunds ledband och leder. Släng i en rak linje så att din hund inte gör plötsliga, skarpa svängar. Undvik att spela med en frisbee som kan orsaka din utstationeringsdirektivet för att hoppa för högt, eller att vrida sin kropp.

Det är okej att börja träna din PWD att hoppa för lydnad eller agility, men försök att hålla henne från att hoppa längre än hennes längd eller högre än dina axlar.

Mentala utmaningar och spel är också bra för din portugisiska vattenhund. Här är några favoriter:

  • Göm hans favorit leksak eller en särskild behandling och berätta för honom att hitta den.
  • Har någon annan hålla PWD medan du går gömma, så låt henne hitta dig.
  • Placera tre pappersmuggar upp och ner i en rad med en behandling gömd under en av dem, och be din hund att hitta den.
  • Ta en muffin tenn och sätta en behandling i tre eller fyra av cuperna. Täck varje kopp med en boll. Tid ditt PWD och se hur lång tid det tar för honom att ta bort bollar och hitta godsaker.

Övervaka alla lek och träning, och ringa en gång på om din portugisiska vattenhund visar tecken på trötthet. Denna ras är "arbetande hund" mentalitet kommer inte låta honom sluta, även när han borde; du måste göra det för honom.