Skärpning Lösa Gångjärn

September 29

Har du någonsin märkt hur, varje gång på ett tag, kommer dina gångjärn bli lite lös? Detta är tyvärr en naturlig situation, men en som behöver åtgärdas när den hittas. Om du inte gör det, kan du lätt hitta att din dörr kommer utanför muren, och du står inför ett ännu större problem än den du hade innan. Lyckligtvis skärpa lösa gångjärn är inte så svårt av en uppgift att utföra. I själva verket är det så enkelt att vem som helst kan åstadkomma, oavsett vad deras kompetensnivå. Allt du egentligen behöver göra är att använda en av tre fyra metoder, och du bör finna att du inte har några problem.

  • Försök enkel åtdragning. Ofta de enklaste svaren är de bästa svaren, och det fungerar när skärpning lös gångjärn så bra som det gör med allt annat. Enkelt uttryckt innebär detta att om du hittar lös gångjärn, är det allra första som du bör försöka dra åt befintliga skruvar. Ta en lämplig skruvmejsel, och sedan börja åtstramning. Fortsätt att vrida skruven tills det tar stopp svarvning, eller tills du märker att det inte kommer att skärpa längre.
  • Använd en längre skruv. Med tiden skruvar har en tendens att bära bort på trä som håller dem på plats. Om detta händer med skruvarna i dina gångjärn, och du upptäcker att du helt enkelt inte kan dra åt de som är närvarande på plats, så ska du prova att använda en längre skruv. Till exempel, om du använder en skruv som är 2-1 / 2 inches lång, kommer du lätt att kunna komma förbi veden som har slitits bort och få in några trä som inte har använts ännu (t.ex. faktiska dörrkarm.
  • Fyll hålet. En mycket effektiv metod för att skärpa lösa gångjärn är att faktiskt fylla hålet, och sedan borra ut den igen. Detta kommer att kräva att du först ta av dörren, samt luckans gångjärn. När du har gjort det, identifiera de besvärliga hålen, och ta några golf tees. Fyll hålet halvvägs med några trälim och sedan sticka golf tee så långt det går. Om du kan, knacka lätt tee med en hammare för att göra det trevligt och ombonat. Låt tees och limmet torka över natten, och sedan skära av de exponerade delarna av tee så att den är i linje med dörrkarmen. Borra ett litet testhål för dina skruvar, och sedan sätta tillbaka dörren och gångjärn använder de nyligen fyllda och starkare hål för att stödja vikten.