Vad är en Tea Plantation?

December 5

En teplantage är en gård tillägnad växande sorter av Camellia sinensis, växten allmänt känd över hela världen som te. Växande och sälja te har blivit en global praxis, men vissa områden är bättre lämpade för att odla den än andra, och det är allmänt anses vara en värdefull råvara. Tea produktionen sker oftast i flera steg, inklusive odling, skörd, bearbetning och försäljning. Odlingar får behålla alla de processer bortom de växande och skörd steg eller sälja bladen till andra företag för bearbetning.

Växande te kräver rätt klimat, jordmån och regnbelopp för framgång, vilket begränsar grödan till flera områden i världen, inklusive delar av Kina och Indien. Som ett resultat, är en teplantage vanligtvis belägen inom ett av dessa områden. Teblad kommer i olika varianter, vilka kan eller inte kan odlas separat. Medan vissa odlingar blandar flera sorter under växtprocessen, andra skilja deras te grödor under plantering och eventuell blandning sker under bearbetning.

Det finns några stora sorter av teblad som odlas på en teplantage. Gröna och svarta teer är i allmänhet de mest förekommande varianterna. Vitt och oolong te också odlas ofta och säljs. En teplantage kan vara en stor, kommersiell drift eller en liten, boutique gård. Dessa mindre teplantager koncentrera sina ansträngningar på high-end grödor som är eftertraktade som specialitet te och därmed dra högre priser.

Lättare teer såsom vita och gröna sorter är ofta skördas från början eller mitten av tillväxt blad. Mogna blad används ofta för att göra oolong och svarta teer. När skördas, är de flesta teblad jäst, som bryter ner några kemikalier i bladen och producerar andra kemikalier, såsom koffein. Denna jäsningsprocess kan inträffa vid te plantagen där teet odlas eller i en fabriksinställning efter bladen säljs.

Te tillverkning innebär att man tar de jästa blad och sätta dem i en form som kan säljas. Denna process kan ske vid en te plantage, men det kan också förekomma vid separata anläggningar. Mass teer säljs ofta löst i påsar, och enkel servering teer bearbetas innan de säckar individuellt. Olika typer av förpackningar processer är involverade i te tillverkning, beroende på sort och mängd tillgängliga vid en viss plantage.

Processen för te produktion ofta delas upp i etapper vid olika anläggningar. En te gård kan sälja sin produkt till flera anläggningar för användning i olika produkter, medan andra kan sälja till en viss kund. Teplantager kan också innehålla egna bearbetningsanläggningar, eftersom det kan minimera kostnaderna och bidra till att säkerställa produkternas kvalitet.

  • Lösa blad te.
  • Te odlas, skördas och jäses på teplantager.
  • En kopp te.
  • Grönt te.
  • Te växter, även känd som Camellia sinensis, odlas på en te gård.