Hur att anmäla dig till en klinisk prövning

March 2

Varje år miljontals människor skriva in sig i tusentals kliniska prövningar i hela världen. Dessa studier är avgörande för att utvärdera effektiviteten och säkerheten av nya medicinska procedurer och mediciner. Kanske har du hört resultaten av olika kliniska prövningar i nyheterna och undrade hur människor rekryteras för dessa studier - eller ens hur du kan anmäla dig till en själv.

Förståelse dina kliniska alternativ försöks

Kliniska prövningar är inte bara för människor som hoppas att hitta ett botemedel för deras speciella sjukdom eller medicinsk sjukdom. Oavsett om du är ung eller gammal, sjuk eller väl, man eller kvinna, om du skulle vilja föra fram frågan om ett sundare liv, kanske en av dessa fem typer av kliniska prövningar vara rätt för dig:

 • Diagnostisk: Anmäl dig till den här typen av försök och du kommer hjälpa forskarna att skapa mer effektiva sätt att identifiera en viss typ av sjukdom.
 • Förebyggande: Kanske du har sett en nära vän eller familjemedlem kamp med en viss sjukdom och du vill göra vad du kan för att hitta effektivare sätt att stoppa sjukdomsutvecklingen i framtiden. Delta i den här typen av studier och du hjälpa forskarna att identifiera förebyggande livsstilsförändringar, vitaminer, vacciner eller läkemedel.
 • Livskvalitet: Om du kämpar med en kronisk, obotlig sjukdom, kan du hjälpa forskare att hitta sätt att lindra obehag av ditt tillstånd.
 • Screening: Framsteg inom tidig upptäckt har räddat oräkneliga liv. När du deltar i en screening rättegång, du hjälpa läkarna räkna ut snabbare, mer exakt sätt att hitta sjukdomen.
 • Behandling: Om du lider av en sjukdom eller ett tillstånd som inte får hjälp av etablerade medicinska procedurer, kan du ha rätt att delta i en behandlings rättegång. Dessa studier fokuserar på att hitta nya läkemedel, behandlingar eller kirurgiska ingrepp.

De flesta kliniska försök, oavsett vilken typ, fokusera på ett specifikt medicinskt tillstånd. När du har fastställt vilken typ av studie som är rätt för dig, kan du ytterligare begränsa dina alternativ genom att välja ett specifikt hälsoproblem som du drabbats av eller intresserar dig. (Detta val kommer är förutbestämt om du försöker att hitta befrielse från en viss åkomma genom en behandlingsstudie.)

Att hitta rätt forsknings passform

Nu när du har identifierat en klinisk prövning typ och medicinskt tillstånd, är du redo att börja söka efter en viss rättegång. Ett ställe att börja är din läkarmottagning. Tala om för din läkare vilken typ av försök som du skulle vilja delta i och fråga om hon vet om eventuella rättegångar som söker deltagare. Om hon gör, kan din läkare kontakta studiens deltagare samordnare för din räkning, eller ge dig kontaktuppgifter.

Oavsett om din läkare hänvisar dig till en klinisk prövning, se och tala om för henne om du deltar i ett. Hon behöver se till att eventuella nya läkemedel du tar eller medicinska procedurer du genomgår som en del av din prov inskrivning inte störa din nuvarande medicinska behandlingar.

En andra resurs är Internet. Både CenterWatch, ett privat clearinghus för kliniska prövningar information och amerikanska National Institutes of Health ger detaljerade listor över forskningsstudier som söker deltagare.

Som du söka igenom beskrivningarna av de olika försöken, kommer du att märka att de har särskilda kriterier och riktlinjer för deltagande - som kallas integration / uteslutningskriterier. Du måste matcha dessa kriterier exakt för att delta i studien. Till exempel kan en klinisk prövning att leta efter män, mellan åldrarna 35 och 50 som är icke-rökare och inte har någon historia av urin eller prostataproblem att delta i en prostatacancerpreventionsstudie. Om du inte uppfyller dessa kriterier exakt, du kommer inte att beaktas för inskrivning.

När du har hittat en rättegång som du tror att du är berättigad, kan du kontakta studie arrangörerna via telefon eller, i de flesta fall, e-post.

Om studie arrangörerna tror att du kan uppfylla kriterierna, kommer de ställa in ett möte för att träffa dig. De kommer att behöva se till att din hälsa matchar kriterierna studie, så du kan behöva genomgå en fysisk undersökning och kanske genomgå vissa tester.

De bör också förklara och ge dig studiens informerat samtycke dokument. Detta dokument innehåller alla detaljer i rättegången, inklusive

 • Hur studien kommer att genomföras
 • Särskilda deltagarkrav
 • Deltagande risker och fördelar
 • Studie varaktighet
 • Kostnad för dig, om någon
 • Betalning till dig, om någon
 • Namn och telefonnummer till viktiga kontakter

Kom till mötet förberedda. Skriv ner alla frågor du har. Be en vän eller släkting att komma och vara en andra uppsättning öron. Ta en bandspelare så att du kan spela upp delar av konversationen du kanske inte minns tydligt.