Vad är en Sales förslag?

February 19

I affärsvärlden, är ett sälj förslag ett viktigt verktyg som försäljare ofta använder för att få en uppfattning framför en klient för övervägande. En försäljnings förslag är ett skriftsäljargument som skapats av försäljning professionella som beskriver den nya idén, tjänst eller produkt för att utbilda kunden och skapa intresse. Försäljnings förslag kan också kombineras med en demonstration av hur produkten eller idé kommer att gynna klienten.

Medan en försäljnings förslag är en omsorgsfullt lyckats investering i både tid och ansträngning för försäljning professionella, är det ofta värt offret i termer av att få nya idéer över till kunden. Denna satsning gör säljprocessen tydligare när kunden får se svart på vitt vad som presenteras. Försäljnings Förslaget är ofta en introduktion eller utgångspunkten för ett nytt företagsprojekt.

En välskriven försäljning förslag kombinerar tre viktiga komponenter. Den första komponenten är att utbilda den potentiella kunden om en ny idé, produkt eller tjänst. Den andra komponenten är att tillhandahålla en övertygande argument för varför kunden behöver den produkt eller tjänst. Den sista, och ofta den viktigaste komponenten i försäljningsförslag processen, är att illustrera en rimlig avkastning på investeringar för kunden - även känd som en ROI.

I förslaget processen, kan en försäljning professionell att krävas för att konstruera ett förslag bud till en organisation eller ett företag. Denna process kallas ofta en RFP, eller offertförfrågan, som organisationen tar emot flera bud från företag eller entreprenörer för arbete eller tjänster som skall tillhandahållas. När perioden bud accept slutar, utmärkelsen för kontraktet går generellt till företaget med det lägsta anbudet eller förslag.

När en marknadsföring företaget närmar ett företag med en ny idé för en reklam eller reklamkampanj kommer reklambyrå ofta lägga fram ett förslag marknadsföring för företaget. Företaget anser då den för dess värde till den nedersta raden och hur det bäst passar in med de nuvarande marknadsföringsinsatser. Ett förslag marknadsföring kan också lämnas in tillsammans med ett köpeavtal, som en gratis tjänst.

Ett effektivt utformad försäljning eller marknadsföring förslag kan öka chanserna att nå positiva resultat. Det är upp till säljteamet att forska och förstå väl vilken typ av företag som kontaktats innan förslaget kan skrivas för att tillgodose behoven hos kunden. Denna satsning gör att förslaget kan lättare förstås och erkännas som ett värde för kunden.

  • En försäljnings förslag är ofta utgångspunkten för ett nytt företagsprojekt.
  • Ett effektivt utformad sälj förslag kan öka chanserna att nå positiva resultat.