Vad är low-carb Chocolates?

May 6

Low-carb choklad är en typ av konfekt som är avsedd för diabetiker och andra människor vars kostvanor innebär en minskad nivå av kolhydratintag. Ett antal olika företag tillverkar låg Carb choklad, så det finns en mängd olika produkter som finns tillgängliga. Några low-carb choklad utnyttja sockeralkoholer som sötningsmedel, som kan orsaka en oönskad laxerande effekt om för mycket konsumeras. Inte alla reagerar på sockeralkoholer på samma sätt men, och det finns även andra produkter som använder en mängd olika sötningsmedel. Det är också möjligt att göra low-carb chokladprodukter hemma med osötad bakning choklad eller kakaopulver, som är både naturligt låg i kolhydrater.

Choklad är en produkt som kommer från bönorna i den sydamerikanska kakaoträdet. Dessa träd har odlats i tusentals år, och kakaobönan har haft många användningsområden genom historien. Moderna användningsområden av kakao involverar vanligtvis lägga olika kombinationer av mjölk, socker och fett för att skapa olika chokladkakor och andra konditori. Eftersom de flesta choklad recept kräver socker som sötningsmedel, tenderar de att vara relativt hög i kolhydrater. Det gör choklad dåligt lämpad för diabetiker och low-carb diet, men det finns ett antal low-carb alternativ.

Den största skillnaden mellan vanliga choklad och low-carb choklad är sockerhalt, även om vissa recept förändra andra ingredienser också. En av de vanligaste sötningsmedel som används i low-carb choklad är olika sockeralkoholer, speciellt maltitol. Dessa sötningsmedel är inte så lätt absorberas i matsmältningssystemet som socker, så tenderar de att inte påverka blodsockret så mycket. Socker alkohol har ofta en laxerande effekt dock, och denna reaktion är värre i vissa människor än andra. Det finns ett antal andra sötningsmedel som också kan användas i låg-carb choklad, av vilka några är icke-närande och påverkar blodglukosnivåer och med mindre än sockeralkohol.

Dessa konditori finns i ett antal olika former, bland annat traditionella chokladkakor, fancy boxed choklad, kola och praktiskt taget alla andra typer av godis som innehåller choklad. Mörk, sött och halvsöta low-carb choklad är också normalt tillgängliga, och osötad bakning choklad är naturligtvis mycket låg i kolhydrater. Osötad bakning choklad har en något bitter smak, men det kan konsumeras ensam precis som andra låg Carb choklad. Det är också möjligt att göra en mängd olika låg Carb chokladprodukter hemma med hjälp av osötad bakning choklad och kakao, eftersom dessa produkter inte innehåller något socker och sötningsmedel kan sedan läggas till smak.

  • Low-carb choklad finns i många former.