Vilka är de bästa tipsen för Cash Pooling?

May 15

Cash pooling är en ekonomisk förvaltning strategi som företag använder ibland som ett sätt att befästa kontanter och andra värdepapper i någon form av centralkonto eller ekonomisk tratt, maximera förmågan att göra det bästa av dessa tillgångar. Samtidigt kan detta tillvägagångssätt också bidra till att minska kostnaderna i samband med dessa tillgångar, inklusive olika typer av kontoavgifter och avgifter. När man överväger en cash pooling strategi är det viktigt att korrekt bedöma hur konsolideringen kommer att gynna verksamheten, vilka eventuella skulder kan uppstå, och i slutändan om tillvägagångssätt är värt den tid och ansträngning.

Ett enkelt tips för att betrakta skapandet av en cash pooling strategi är att ta en ordentlig titt på hur tillgångarna är placerade idag. Identifiera fördelarna med den nuvarande arrangemang när det gäller lättillgänglighet till sådana innehav, något intresse eller avkastning som intjänas från dessa tillgångar, och i allmänhet vilka fördelar realiseras från detta arrangemang. Kolla även in några kostnader eller skulder som uppkommit med den nuvarande situationen. Målet är att förstå exakt vad som vunnits med den nuvarande ordningen, och vad som skulle kunna omstruktureras för att minimera kostnaderna och öka avkastningen.

När för- och nackdelar med den nuvarande finansiella strategin identifieras, överväga alternativen för att konsolidera dessa tillgångar i en eller två cash pools. Tanken här är att bestämma vilken av tillgångarna lätt skulle kunna placeras i en pool och fler fördelar än tidigare, utan att utlösa extra kostnader eller skulder. Denna del av processen kommer ofta kräver att utveckla flera olika scenarier för poolen, sedan projicera resultatet av genomförandet var och en. Prognoserna kan användas som jämförelse till den nuvarande placeringen av tillgångar, och avgöra om just den cash pooling strategi är av största intresse för företaget.

Eftersom den allmänna idén om cash pooling är att ordna tillgångar på bästa sätt, kan det vara nödvändigt att överväga flera olika konfigurationer av poolen för att verkligen avgöra vad som bör och inte bör göras. Det är mycket möjligt att en strategi som bygger på användning av ett centralkonto med en institution kommer inte att ge önskvärda resultat, samtidigt som du arbetar med en annan institution skulle producera betydligt mer attraktiva resultat. Donâ € t anta att om en modell med en viss institution är inte lönsamt att arbeta med en annan bank eller annan institution inte skulle fungera. Istället metodiskt överväga flera olika scenarier innan man beslutar om och hur man kan strukturera cash pool, och i slutändan tillgångarna kan placeras på bästa möjliga sätt.

  • Företagen använder cash pooling att konsolidera kontanter.