Vad är Raw hårfärgningsmedel?

October 23

Raw hårfärg är en semi-permanent hårfärg som kommer i en mängd olika färger som vanligtvis är onaturligt. Dessa färger kan variera från blues till greenerna till rosa, och generellt tvätta ur inom sex till åtta veckor. Detta färgämne säljs oftast i Hot Topic butiker men ibland kan köpas online, även om det inte har någon egen tillverkarens hemsida för köp.

Varumärket RAW, som det står skrivet på etiketten, i allmänhet mycket uppskattad av människor som färga håret hemma och experimentera med olika färger. RAW motto, "Ändra ditt hår, ändra ditt humör," är ett tecken på sina användare tendens att ändra sin hårfärg ofta. Eftersom färgämnet är semi-permanent, många människor tror att det är säkert att använda på månadsbasis, men detta kan vara missvisande.

Hår som inte redan ljusblont normalt behöver lättas att få önskat resultat med hjälp rå hårfärg. Denna process kräver blekning av håret, ibland mer än en gång, för att nå önskad nyans. Bleach öppnar också hårsäcken att absorbera färgen lättare och därmed förbättra färgämnesresultaten. Medan detta hjälper en person få de bästa färgresultat, är det ganska skadligt för håret. Rå hårfärgnings har också några kemikalier som vanligtvis skada håret ytterligare, och ibland förändras från en färg till en annan kommer att kräva att håret som skall blekas igen.

Människor som färgämnen sitt hår hemma för första gången kan finna processen rörigt också. Några leveranser allmänt rekommenderade inkluderar en skål för färgämnet, en nyans pensel, gamla handdukar och gamla kläder. Färgämnet färgar många typer av ytor och kläder, så det är bäst att bära gamla kläder och täcka alla områden att färgämnet kan falla eller dropp på. Det kommer oftast färga huden för ett par dagar också, och handskar och tillämpa Vaseline runt hårfästet kan förhindra detta.

Som med alla produkter hårfärg, ska utföras ett allergitest och färg test före kursval rå hårfärg hela håret. Dessa tester kan hjälpa till att avgöra den tid som behövs för att få önskad nyans och undanröja risken för en allvarlig allergisk reaktion i hårbotten. Varje flaska kommer med instruktioner på etiketten och rör sig vanligen bör följas för att undvika komplikationer.

  • För att använda Raw hårfärgningsmedel, hår som inte redan blond måste lättas.
  • När döende eller blekning hår, det är rekommenderat att använda handskar för att skydda händerna mot kemikalier och färgning.
  • Använd en nyans borste för att applicera hårfärgningsmedel.