Kollar fotnoter

December 29

Word implementerar en fullfjädrad fotnot system som tillåter dig total kontroll över var och hur fotnoter skrivs. Om du visar dokumentet i Utskriftslayout uppfattning fotnot visas på ditt dokument på samma sätt som all annan text.

Om du visar dokumentet i utkast uppfattning, fotnot är normalt inte syns. Word öppnar fotnot rutan längst ned i dokumentfönstret när du sätter i en fotnot. De flesta användare, när de är genom att skriva in fotnotstexten, stänger fotnoter fönstret så de kommer att kunna se mer av deras dokument på en gång. Om du senare vill visa panelen fotnoter, kan du visa fliken Referenser i bandet och klicka på Visa Notes i Fotnoter gruppen. När du klickar på verktyget, är rutan fotnoter visas. Du kan sedan göra ändringar i fotnoter i fönstret, om du så önskar.

För att stänga fönstret fotnoter, kan du antingen klicka på knappen Stäng längst upp i rutan fotnoter, eller så kan du återigen klicka på Show Notes verktyget.

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (9996) gäller för Microsoft Word 2007 och 2010. Du kan hitta en version av detta tips för den äldre menygränssnittet Word här: Kollar fotnoter.