Hur förbereder jag mig för Viola Lessons?

April 14

Du kan förbereda för viola lektioner genom att välja en kvalificerad instruktör och en lektion schema som passar med resten av ditt arbete eller skola skyldigheter. En musiklärare som kan skräddarsy viola lektioner till just din erfarenhet nivå kommer generellt att vara den mest fördelaktigt för dig som musiker. När du har valt din instruktör och planerat din första lektion, förbereder din viola och öva några musik fundamenta kommer att hjälpa din lektion gå smidigt. Det kommer också att ge din instruktör en bättre uppfattning om dina nuvarande styrkor och områden som kunde använda förbättring.

Dagen för alla dina viola lektioner, kontrollera att ditt instrument är korrekt inställd så att din instruktör exakt kan precisera eventuella misstag som kommer från fingerplacering snarare än från ett felaktigt justerad sträng. Applicera kolofonium till din båge innan din lektion också, eftersom dessa preliminära steg kommer att frigöra värdefull läxa tid för lärande och återkoppling. Värmer upp din grundläggande teknik är ofta ganska gynnsam före varje lektion, så din bugande rörelse och fingerplacering kommer fortfarande vara färskt i ditt muskelminne. Fast praxis vanor kommer också att spara lektion tid på att korrigera enklare misstag som kunde ha förbättrats under praktiken tid hemma.

Musiker med erfarenhet spelar stränginstrument rapporterar normalt att regelbunden träning är den viktigaste delen av att förbättra tekniker som ofta kan vara en utmaning att bemästra. Om du är relativt ny till att spela denna sträng familj instrument, är viola skalor ofta rekommenderas som praxis material innan varje lektion. Början spelare börjar oftast med öppna sträng övningar för att behärska bugande rörelse, och de sedan brukar gå vidare till de enklaste skalor att öva fingerplacering. Ett metodiskt tillvägagångssätt för att skala praktiken kommer också att hjälpa dig framåt i din viola lektioner. Många instruktörer föredrar att höra en enklare skala spelas korrekt än en mer komplicerad man spelat dåligt.

Om du är en mer erfaren musiker som tillhör en orkester, kommer ditt orkesterns nuvarande musikstycken brukar vara i fokus för dina viola lektioner. Lektioner presentera ofta en möjlighet att bryta ner delar av din musik i enklare steg och att koncentrera sig på att finslipa en ton i taget. Orchestra repetitionerna normalt inte har denna lyx tid att spendera på varje musiker spelteknik. Många sträng instruktörer tilldela en kort passage vid en tidpunkt som helst praktiseras varje dag innan nästa lektion. Förberedelser för viola lektioner också innebär beredskap att acceptera din instruktör feedback.

  • Viola är något större än - och är inställd på en lägre tonhöjd än - fiol.