Vad är en Carillon?

September 1

Ett klockspel är ett musikinstrument som är tillverkad av en uppsättning av minst 23 klockor, som är ansluten till pedaler som kan manipuleras med händer och fötter. Carillons kan hittas i många delar av Europa, särskilt i gamla kyrkor och andra platser av historisk betydelse, och vissa universitet runt om i världen upprätthåller också klockspel. En mängd olika typer av musik kan spelas på ett klockspel, med vissa kompositörer som producerar bitar som är särskilt utformade för klockspel. När ett klockspel är i gott skick och det hanteras av en skicklig carillonneur, kan det skapa en ganska tilltalande utbud av ljud.

Folk har gjort klockor av olika former och storlekar i århundraden. Förutom att användas för att skapa musik, har klockor också användas för att skicka meddelanden och varningar. Genom 12-talet CE, var hantverkare börjar stämma klockor, manipulera sin storlek, vikt, form och tjocklek för att skapa en enhetlig och tilltalande ljud. Genom 15-talet har flera bellmakers framgångsrikt göra avstämda klockor, även om det tog ytterligare 400 år att fullända konsten att avstämnings klockor.

De flesta klockspel görs med bjällror fall klocka brons, en speciell metallegering som är speciellt utformad för att göra klockor. Klockorna är gjutna i formar som avgör deras grov form och vikt, och sedan klockorna raffinerade på en svarv. Ett antal olika toner och toner kan skapas med en enda klocka, beroende på hur den slog; tuning förfinar dessa toner så att klockorna kan spelas i harmoni tillsammans.

Att spela ett klockspel är hårt arbete. Mindre klockor som producerar högre anteckningar är ganska lätt att spela, med spakar som manipuleras av händer eller nävar, även om det tar långvarig praxis att lära sig att utnyttja tonomfång en enda klocka kan producera. Större klockor är extremt tungt, och det kräver betydande kraft för att spela dem väl. Matrisen med spakar och pedaler kan presentera ganska träning för ett klockspel spelare och en slip av kroppen kan skapa en mycket disharmonisk och obehaglig brus. När ett klockspel fungerar bra, kan den användas för att producera vackra harmonier och arrayer av sedlar i ett brett spektrum av musikaliska kompositioner.

Flera universitet tillåter studenter att studera klockspel, med hjälp av skolans egna klockor som praktik och pedagogiskt verktyg. Vissa musiker har också egna bärbara Carillon-apparater, som tenderar att ha ett mer begränsat antal oktaver sedan djupa, tunga klockor är inte så lätt att flytta runt. Den största fiende någon klockspel är föroreningar och de element, som kan kasta klockor ostämd.