Vilka är de olika Media jobb?

January 8

Kreativa människor befinner sig ofta dras till jobb i media. Journalister, fotografer, redaktörer, ankare, och kameraoperatörer har en chans att använda sina kunskaper för att kommunicera med allmänheten. Media jobb innebär ofta långa timmar, snäva tidsramar och en hel del arbetsrelaterad stress, men chansen att ständigt lära sig nya saker och träffa intressanta människor gör dessa karriärer väl värt ansträngningen.

När man överväger mediejobb, många människor tänker på tidningar och tidskrifter som primära arbetsgivare. Men ofta har de en tendens att förbise de mindre publikationer. Även om inte alla med ett intresse för mediajobb kan arbeta på The New York Times eller Redbook, det finns massor av möjligheter på mindre regionala publikationer som täcker allt från föräldraskap och hemmet förbättring till sport och underhållning. Positioner kan vara antingen på heltid, deltid eller frilans.

Broadcast media jobb inkluderar de i radio och tv, som arbetar som antingen on-air talang eller bistå bakom kulisserna. Dessa jobb är ofta ännu mer konkurrenskraftiga än tryckta medier positioner, eftersom de lockar ett stort antal sökande som hoppas att bli "känd" för sitt arbete. Obetalda praktikplatser med lokala marknader brukar ses som det bästa sättet att få erfarenhet av denna aspekt av mediebranschen, med duktiga sökande arbetar sig upp till mer prestigefyllda spelningar under en period av flera år. Även mediemogulen Oprah Winfrey började med att landa en position läsning kopia WVOL radio i Nashville, Tennessee, när hon var 17 år gammal.

Allt fler digitala medier jobb ses som framtiden för kommunikationsområdet. Dessa jobb kan omfatta skriva artiklar för webbplatsen för en tryckt publikation eller förbereda artiklar för ett företag som är en online-only nyhetskälla. Förutom grundläggande skrivande, kan digitala medier jobb också innebära att skapa grafik, Trycksaker, ljudfiler, video eller interaktiva element som spel och frågesporter. Vissa digitala medier jobb även innebära att få betalt för att använda sociala nätverk verktyg som Facebook, MySpace och Twitter för att främja specifika intressen.

Kvalifikationer för arbetstillfällen i media kan variera. Många arbetsgivare föredrar att anställa människor för ingångsjobb som har examen i engelska, kommunikation, journalistik eller ett närliggande område. Men det finns också ett antal människor som vänder sig till jobb inom media efter att lyckas i andra karriärer. Om du har goda språkkunskaper och inte tänka att arbeta hårt för att bevisa sig själv, bör avsaknaden av en examen i ett visst ämnesområde inte hålla dig tillbaka.

  • Vanligtvis en videojournalist gör alla eller de flesta aspekter av deras arbete självständigt, som kan omfatta forskning, filmar, redigering och rapportering.
  • Journalister täcker en rad lokala nyheter, såsom studier och möten.
  • Tidningar har en mängd olika positioner för författare, redaktörer och grafiska formgivare.
  • Medlemmar av media utför olika arbeten, från reportrar att kameramän och fotografer.
  • Media jobb inkluderar redaktörer, skribenter och fotografer som arbetar för nyhetssajter.
  • Fotojournalister ger en visuell berättelse till sin publik.
  • En tidningens redaktör och chefredaktör håller vanligtvis den högst rankade position vid papperet efter förlaget.