Vad är Toffee?

January 9

Kola är en söt som görs av uppvärmning smör och socker till en temperatur känd som den hårda spricka steget och sedan hälla blandningen i formar och låta det svalna. Den resulte godis är svårt med en svag chewiness eftersom den värms upp; vissa versioner har lagt ingredienser som gör dem ännu mer seg. Kola är en populär godis i många regioner i världen, särskilt de med en stor brittisk befolkning, och det finns ett antal varianter på grundreceptet, som liknar knäck, kola och andra sötsaker som görs i en liknande stil.

En vanlig variant på kola görs med tillsatta nötter eller torkad frukt för extra smak och konsistens. Det kan också kylas med ett skikt av smält choklad för extra smak; denna trend är populärt med några engelska stilar. Den grundläggande receptet är mycket enkel, och det kan lätt göras hemma. För människor som inte känner till att göra godis, kan kola köpas på många marknader och godisaffärer.

För att göra kola, kommer en kock behöver en stor tjockbottnad kastrull, en godis termometer, en silikon spatel och en form för att kyla godis i Silikon godis formar är idealiska, eftersom de inte kommer att tänja från värmen av kola. om kocken vill göra en tunn platta, kan han eller hon bara använda en silikon bakning matta för att kyla den. Smör, socker, melass, vatten, vanilj och salt kommer också att krävas, såsom vilja choklad eller nötter, om de kommer att läggas till.

Kockar bör mäta ut 1 kopp (225 g) av socker och 1 kopp (225 g) smör i kastrull, tillsammans med 2 teskedar (9.8 ml) vatten och 1/8 tesked (0,4 g) salt. Brunt socker kan användas för en mer rik, komplex smak, eller vitt socker för enkelhet; melass kan också även användas för en särskilt intensiv smak. Dessa ingredienser bör tillagas på låg värme, vilket kommer att uppmuntra blandning utan separation, tills de når den hårda spricka stadiet, mellan 300 ° F (150 ° C) och 320 ° F (160 ° C).

Kola ska röras eftersom det värms att uppmuntra även blanda, men kockar bör se upp, eftersom blandningen blir mycket varm. När den når den hårda spricka stadiet, 1 tsk (4,9 ml) av vanilj bör läggas; nötter kan också läggas vid denna punkt, om så önskas. Ska sedan hällas i formar eller ut på en plåt för att kyla den varma blandningen. Om kocken vill lägga ett lager av smält choklad, bör det vara redo att gå som kola närmar sig slutskedet, och kan spridas på topp när godis har hällts ut.

  • Melass, en av ingredienserna för kola.