Vilka är de olika typerna av korgflätning Materials?

January 4

De olika typerna av korgflätning material indränkt vass, torkade sjögräs, och trä accenter. Vilken kombination som helst av dessa material kan kombineras tillsammans för att göra en mängd olika korg former, storlekar och färger. Dessa poster kan köpas på lokala specialitet hantverk butiker, eller via Internet beställning. Vissa korgflätning leverantörer säljer också mönster och full inclusive kit som ger varje material en ny eller erfaren vävare kan behöva fylla ett projekt.

Reeds är ett basiskt material som kan användas ensam för att skapa en hel korg, inklusive basen av korgen, liksom de vävda sidorna och bärhandtag. Detta material är tillgängligt platt eller rundad, och anges vanligtvis dimensioneras enligt bredden av materialet. Platta vass kan vävas samman och användas som en stabil bas för korgen, medan runda vass vävs in i sidorna och användas som en fälg. Standard vass är generellt ljusbrun eller beige färg, och kan färgas för att passa alla utsmyckning preferenser. Dessa korg vävning material kan också köpas i en rik, mörk djup brun, som också är känd som rökt.

Torkat sjögräs, som vass, är typiskt en ljusbeige färg naturligt, och kan färgas någon nyans innan vävning i en korg. Denna typ av material är lättare och mer följsamma än vass, och något mindre hållbara. Till skillnad från vass, vilket normalt måste indränkt i vatten före användning för att göra dem lättare att hantera, havet gräs är redo för vävning omedelbart efter köpet. Denna speciella material används typiskt som en accenting material, dock, och inte utgör det hela formen av korgen. Havs gräs kan flätas eller användas i enstaka remsor och vävda genom alla och varje nivå av korgen för att skapa intrikata och vackra övergripande mönster.

Större korgar avsedda att hålla mer vikt kan funktionen trä baser i motsats till vävda vass baser. Dessa baser har ofta springor eller borrade hål genom vilka korgflätning materialen drivs för att skapa sidorna av projektet. De är huggen i cirklar, ovaler, kvadrater och rektanglar för att passa en mängd olika korg stilar och storlekar. Det trä som används är i allmänhet ek, björk eller ask.

Trä kan också användas i korgflätning projekt för sido accenter och handtag. Trä spolar är tunna, färdiga remsor av trä storlek för att en exakt dimension. De kan placeras i korgflätning mönstret på någon nivå, och ersätta en rad av vävda vass. Dessa spolar kan lämnas oavslutade att skapa en visuell skillnad mellan de olika typerna av korg vävning material som används, eller kan målas och stencilerat med någon design. Trähandtag är typiskt ovala eller D formad, och kan fästas till varukorgen fälgar använder vass och sjögräs vävda säkert runt kanterna.