Vad är Ceramic Mold Casting?

January 5

Keramiska formgjutning är en tillverkningsprocess för att skapa verktyg och delar, såsom impellrar. Den keramiska formprocessen kan använda material såsom brons eller rostfritt stål. Keramiska formgjutning är en process som liknar gipsform gjutning. Kokill plåster som är gjorda av plast, trä, gips, gummi eller metall används som en del av det keramiska formgjutningsprocessen. Keramiska formar tenderar att vara avvaras.

Det första steget av det keramiska formgjutningsprocessen är att hälla den keramiska uppslamningen över formen mönstret. Den keramiska slammet hårdnar över toppen av formen. Härdningsprocessen är relativt snabb. När uppslamningen är torr, är det konsistensen av gummi. När det avlägsnas från mönstret, är det nu en form för verktyget eller objekt som håller på att skapas.

Formen skall sedan placeras i en ugn inställd på en låg temperatur i syfte att avlägsna flyktiga ämnen från formen. En flamma ficklampa kan också användas, rullande lågan från brännaren över varje område av formen. När de flyktiga ämnena har avlägsnats, bör formen bakas i en ugn. Ugnen bör sättas till 1832 ° F (1000 ° C), vilket härdar formen, verkligen gör det en keramisk form.

Vid denna punkt, kan hällas i formen som kan upprätthålla höga häller temperatur stålet eller andra element för att skapa verktyg eller objekt. Formen kan användas när det är varmt eller den person som använder formen kan vänta tills den svalna först.

Keramiska formgjutning har fördelar och nackdelar. En av de primära nackdelar är att det är en mycket dyr process. På baksidan av kostnaden, dock kan processen eliminera behovet av sekundära processer som kräver maskiner för att avsluta eller förfina processen. Även om det är en mycket dyr process, erbjuder keramiska formgjutning flera fördelar, bland annat skapar gjutgods med fina detaljer. Denna typ av gjutning kan också skapa mycket släta ytor. Dimensionen av verktyg eller objekt som skapats från gjutningen är också mycket exakt när det kommer till storlek, form och dimensioner.

De råvaror som används i keramiskt formgjutning innefattar stål, rostfritt stål och brons. De vanligaste typerna av delar som skapas av denna process innefattar komplexa skärverktyg, impellrar, precisionsdetaljer, komplexa skärverktyg och plast formverktyg.