Vad är Chunky Monkey Ice Cream?

March 21

Chunky Monkey Glass är en smak av glass gjord av Ben och Jerrys, som har valnötter, bananer och bitar av kola. Den fudge och valnötter är chunky, vilket ger glassen dess "chunky" deskriptor, och införandet av bananer är ansvarig för "apa" aspekten av namnet. Många recept för hemlagad Chunky Monkey glass kan hittas på nätet, och dessa är i allmänhet består av frysta bananer, choklad och valnötter, alla blandas samman och sedan frysas för att tjäna. Vissa recept föreslår att du använder brownies och choklad bitar istället för fudge, men dessa kan ändras beroende på kockens önskemål.

Tekniskt sett Chunky Monkey Glass är en produkt gjord av Ben och Jerrys, och varje hemgjorda version av det borde heta choklad, fudge, och banan glass. Namnet är ett registrerat varumärke, så någon glass inte gjort av Ben och Jerrys kan inte tekniskt kallas Chunky Monkey glass. De flesta människor skulle identifiera glassen av ingredienser och smak, till skillnad från tillverkarna, dock så definitionen kan ändras. Den glass utmärkande drag är de bitar av kola och valnöt blandas in i en bananglass.

Andra ingredienser som ingår i Ben och Jerrys Chunky Monkey glass inkluderar kakao, äggula, och koncentrerad citronsaft. Dessutom är guargummi, kokosnötolja, smörolja och sojalecitin också till glassen. De flesta hem recept för glassen inkluderar inte dessa ingredienser, och kommer därför att smaka lite annorlunda från det ursprungliga varumärket av glass. De primära smakerna är oftast rätt, dock.

Olika recept för hemmagjorda versioner av Chunky Monkey glass finns på nätet, och alla dessa brukar innehålla bananer, valnötter, och någon typ av choklad. Den största delen av glassen är tillverkad av en tung grädde, som fryses efter att ha blandats med ingredienserna för att göra glass. Andra ingredienser kan tillkomma enligt kockens smaker.

Processen att göra hemgjorda Chunky Monkey glass är i allmänhet densamma oberoende av receptet. Bananer är hackad i myntliknande bitar och sedan frysas. Chokladen bryts i bitar och valnöt placeras i en skål. Kockar avlägsna bananerna från frysen, tillåta dem att tina något, och sedan blanda dem tillsammans med några tunga grädde. De övriga ingredienser tillsätts till den blandade blandningen, som sedan fryses igen innan servering.

  • Chunky Monkey glass innehåller valnötter.
  • Chunky Monkey är banansmak glass.
  • Choklad bitar kan användas för att göra Chunky Monkey glass.