Vad är en Flan Pan?

March 24

En flan pan kan hänvisa till någon typ av pan brukade laga flan (uttalas flahn), en söt eller kyndel vaniljsås som nu oftast förknippas med Mexiko. Egentligen tidiga flans troligen tillverkad i antikens Rom, och franska är kända för en liknande maträtt som kallas crème caramel. Som vi känner den idag, de flesta söta flan recept från Mexiko består av en bakad krämig vaniljsås som verkar toppad med karamelliserad eller smältande farinsocker. Medan flan är matlagning, är sockret toppning faktiskt på botten, och flan måste inverteras innan de betjänar. Detta har lett till uppfinningar av många flan pan typer att göra inversionsprocessen går smidigt.

För enskilda stora flan, oftast människor använder små ramekins, gräddas i ett vattenbad. Eftersom de är små, invertera flan på små plattor är lättare. För större flan, får människor använder något liknande tårta rätter, paj rätter, och vikare pannor som de för ängelmattårtan eller en mängd andra val.

En av de mer populära val, gjorda speciellt för flan är flan pan mögel. Denna stil kan komma i flera diametrar, vanligtvis cirka 7 eller 8 inches (17,78 eller 20,32cm). Det är lock så att du kan ställa in pannan i ett vattenbad eller bain-marie, en gemensam förslag till flan. Den lock flan pan mögel vidare möjliggör för matlagning flan på stovetop stället i ugnen, med hjälp av vattenbad process med en stor kruka eller medföljande dubbel panna.

Ett annat återkommande val för flan pannan är Mary Ann pan. Detta är i grunden en kort skarp pan med åsar runt den. Vissa kanske föredrar de tvådelade typer, där du kan ta bort den räfflade delen när du inverterar flan, innan man tar bort överdelen. Denna tvåstegsprocess med skarp Pan gör inversion enklare och fluting och åsar ger ett attraktivt utseende för din flan.

Priserna på flan pannor är rörlig. Den lock typen kan kosta så lite som $ 15 $ (USD). En Mary Ann pan kan köpas för ännu mindre; en enkel rostfri Syrlig pan kan vara under $ 10 USD. Du kan betala i $ 20-30 USD intervall om du är helt medveten eller föredrar keramiska kokkärl.

Du hittar olika idéer för flan pan vid matlagning leverans butiker och på Internet. Matlagning eller kök leverans butiker sannolikt har ett brett utbud av former, inte bara hålla sig till den runda flan pan men inklusive fancy former som hjärtan eller stjärnor bör du vill du flan ska visas särskilt festligt. Om du inte kan köpa en flan pan direkt, notera att du alltid kan använda en kaka eller pajform hemma, även om resultaten kanske inte riktigt lika söt.

  • Varje pan brukade laga vaniljsås skålen kan anses vara en flan pan.
  • Små ramekins, som används för att baka en mängd olika rätter, används ofta för att laga individuella portioner av flan.
  • Flan kan göras med en specialdesignad form eller en mängd andra matlagning kokkärl.