Vad Är British Music Experience?

March 26

The Rock N 'Roll Hall of Fame och museum i Cleveland, Ohio, och Experience Music Project i Washington är där Amerika håller många av sina utsökta musikmemorabilia, vilket skapar en distinkt amerikansk pantheon av legender. Under 2009 med skapandet av British Music Experience i O2 Bubble nöjeskomplex i Londons North Greenwich-området, hade Storbritannien etablerat sin egen respekt pantheon. Museet och läroanstalt går tillbaka ända till 1940-talet för att hylla inte bara lokala konstnärer som har format den moderna pop och rock, men även musiker från andra länder som har varit allmänt omfamnas av brittisk kultur.

Några av de största banden i British modern musik representeras genom kronologisk eran, i British Music Experience. Den andra världskriget eran, med exponering mot amerikanska land och storbandsmusik, matas in i senare epoker av The Beatles och The Rolling Stones på in mer moderna musiker som Stone Roses, Oasis och Amy Winehouse. Enligt en BBC-rapport om öppnandet av museet under 2009, varje epok från 1945 hade detaljerade minnessaker, såsom de ikoniska dräkter från Adam Ant, David Bowie och Duran Duran fylla i slutet av 1970 och början av 1980 glam- och punk-heavy sektion.

Den icke-vinstdrivande museum fått $ 6.500.000 pounds [ca $ 10.000.000 $ (USD)] värde av samlarobjekt när det öppnade, från mer än 100 artister och producenter. Berömda brittiska musikpromotor Harvey Goldsmith, ordförande i British Music Experience ombord, bidrog mycket av resten av objekten i museet, som kostade $ 9.500.000 miljoner pounds (nästan $ 15.000.000 USD) för att designa och bygga. På 6.500 kvadratmeter, har O2 Bubble också utrymme för tre nöjesställen att till fullo främja British Music Experience - den massiva centrala arena som rymmer 23.000 samt indigO2 och Matter klubbar. Anläggningen har också en biograf, restauranger och butiker.

Goldsmith och ett team av curatorer på museet bestämma vilka artister och visar lyfts fram på museet. Detta skiljer sig från Rock Hall i Cleveland, som nominerar och inducts medlemmar baserat på rösterna från en ansenlig kommitté industriledare. Den brittiska Music Experience fyllde en tio år lång lucka i Storbritannien dock att bildas när Sheffield-baserade Centrum för populärmusik stängt.

Bortsett från de uttömmande kronologiska displayer och spela-back bås på British Music Experience, besökare har också tillgång till andra områden med en praktisk inriktning. En interaktiv studio produceras av Gibson instrumentmakare erbjuder de senaste musikaliska berginstrument till provet. Ett annat område, som kallas dans årtionden, lär besökarna populära danser från olika epoker. Allt Storbritannien är markerat med en display låta beskyddare flytta en markör runt en karta över önationen att lära där olika musikaliska milstolpar inträffade.

  • David Bowie, en engelsk musiker och låtskrivare, blev hans musikaliska karriär på 1970-talet.