Vilka är de olika modell Tåg Vågar?

March 24

Modelljärnvägar finns i en mängd olika storlekar eller skalor, från de mycket små till större trädgårdsjärnvägs sort. Även deras storlekar var ursprungligen beskrivits som deras "gauge" skalan är nu accepterad term. Besluta om en skala är verkligen en fråga om personlig preferens, erfarenhet och budget. Det finns många varianter av dessa skalor, men det finns fem som är den vanligaste, vilket gör dem till de enklaste att hitta. Den enklaste definitionen av en modell tåg skala är relevansen av den minskade storleken till den ursprungliga tåget replikeras.

Den vanligaste modellen tåg skala är HO. HO tåg har en ungefärlig förhållandet till den ursprungliga tåg av 1:87. Varianter av HO skalan innefattar smalare versioner av samma omfattning, vilket innebär att tågen är samma skala, men med mindre spåravståndet "rälsen. HO skalan är förmodligen det enklaste att hitta och det enklaste att shoppa eftersom många hobbyister använder den. Det är inte så liten att skapa layouter är komplicerad, men den är tillräckligt stor att den visar väl.

N modell tåg skala är förmodligen den näst mest populära storlek. N tåg är cirka 1: 160. Den N står för nio, som är avståndet i millimeter mellan de inre skenorna hos spåren som används i denna skala. De är mindre än de mer populära HO skala, vilket gör dem lite svårare att shoppa att skala, men fördelen till N skalan använder mindre utrymme för att skapa en komplett layout.

Andra vanliga modell tåg skalor inkluderar O (01:48), G (1:24), och Z (1: 220). G skala tåg är vanliga i större trädgårdsjärnvägskonstruktioner. Z tåg är mycket små, och medan en komplett layout kan lätt uppnås i trånga utrymmen, människor med stora händer, dålig syn och fysiska utmaningar, såsom artrit, tycker att det är svårast att arbeta med denna skala.

  • Modelljärnvägar finns i en mängd olika storlekar.