Vilka är de olika typerna av Mutton Stew?

April 25

Fårkött gryta framställs från fåren äldre än ett år gamla med kött. Fårkött kombineras med en mängd olika grönsaker och kryddor. De typer av grönsaker och kryddor i fårkött gryta varierar beroende på vem som gör det. Fårkött gryta är en populär maträtt i indianska kulturen, Indien och Norge. Fårkött tenderar att vara en tuff kött och svarar bra på den långa, långsamma matlagning vanligen förknippas med grytor.

Som en traditionell indian maträtt, är fårkött gryta tillagad med potatis, lök, tomater, selleri och morötter. Andra säsongens grönsaker, till exempel gul squash sätts. En sås framställs därefter med mjöl sattes till en bit av buljongen. Denna sås läggs till grytan att tjockna det, men först efter det att köttet har kokat i timmar, vilket gör det anbud.

I Indien är fårkött ett mycket vanligt kött och fårkött gryta är en populär maträtt. Den indiska versionen är fylld med kryddor och inkluderar kokosmjölk, ingefära, grön chili, vallmofrön klistra, förutom grönsakerna som finns i indian sorten. Den krydda jaggery, som är en typ av socker, kan tillsättas, beroende på kocken. En annan krydda, spiskummin, tillsätts ofta till indiska rätter, inklusive fårkött gryta. Vissa delar av Indien, särskilt Kerala, förbereda en något blander gryta som innehåller färre kryddor, vilket resulterar i en maträtt som inte är lika het som den version utarbetats i andra delar av Indien.

Folket i Norge ofta ta en enkel maträtt av fårkött gryta kallas Fårikål som en söndagsmiddag under de kalla månaderna. Denna mångfald omfattar vitkål och fårkött. En annan variation som konsumeras i Norge är den klassiska fårkött och köttbullar, tillsammans med potatis och morötter. Denna variation av fårkött gryta heter sod och är en tunnare, mer soupy maträtt än indian skålen.

Den pakistanska versionen av fårkött gryta innehåller ingredienser som liknar den version som finns i Indien. Kryddor inkluderar kryddnejlika, kardemumma, kanel, spiskummin, koriander, gurkmeja, ingefära och vitlök. Röda och grön chili används för en garnering. Yoghurt tillför smak och förtjockar gryta. Andra ingredienser är lök och tomater.

Fårkött ofta förbrukas under kolonialtiden i Amerika. Den fårkött skulle långsamt kokas i vatten över öppen eld tills det var nästan anbud. Säsongs grönsaker såsom potatis, morötter och lök tillsätts därefter. De flesta någon typ av säsongs grönsak kan tillsättas för att skapa en mättande måltid.

  • Fårkött gryta är en populär maträtt i Indien.
  • Kryddor som gurkmeja används ofta i de indiska och pakistanska versioner av fårkött gryta.
  • FÅRSTUVNING kan innehålla fårkött, potatis, lök, morötter, och squash.
  • Malda koriander används ofta för att smak fårkött rätter.
  • Potatis är en vanlig ingrediens i indian fårkött gryta.