Hur väljer jag det bästa Kläder för Parkour?

April 18

Välja kläder för parkour, även känd som freerunning, kretsar mer runt komfort och flexibilitet än enbart säkerheten, eftersom de två tidigare faktorerna minska skaderisken betydligt. Den viktigaste delen av kläder för parkour är ett par bra skor. Freerunners bör testa sina skor för tre faktorer: passform, grepp och stötdämpning. Andra kläder för parkour är oftast bestäms av personliga preferenser; freerunners bör plocka ut kläder som erbjuder komfort, samtidigt maximera sina kroppar "rörelseomfång. Säkerhetsutrustning, såsom knäskydd och handskar, beaktas i allmänhet inte av experter, även om dessa bitar kan visa sig användbart för nybörjare.

Kläder för parkour ska alltid innehålla ett par skor som passar precis rätt; skor som är för hårt begränsar rörelsen, medan skor som är för lös sätta en freerunner vid risk för skada. Freerunners kan testa sina skor för denna kvalitet genom att sätta dem på och rotera sina vrister. De bästa skorna ska känna ombonad och samtidigt tillåta fullt, obehindrat rotation.

En annan viktig faktor är grepp sulorna. Individer kommer att springa, hoppa, och landning på en mängd olika ytor samtidigt som man övar parkour, och så skorna bidrar i hög grad till fot stabilitet. Köpare kan testa detta genom att dra fötterna över ett slätt golv; Om skorna ger tillräcklig friktion mot rörelsen, är deras grepp är bra för parkour.

Freeruners bör också testa hur väl deras skor distribuera stressen antingen genom att stampa fötterna på marken med full kraft eller genom att hoppa ner från en höjd av ca 6 till 8 fot (1,8 till 2,4 m). Parkour innebär en betydande mängd tryck på foten, och skor bör ha tillräckligt stark stötdämpning för att förebygga stressrelaterade skador. Ett par bra parkour skor bör minimera påverkan kändes från dessa tester.

Experter identifierar två huvudsakliga tankeskolor kring kläder för parkour: vissa tror att lösa, bekväma kläder som är bäst för sporten, medan andra tror att huden tätt under-rustning är mer passande. Parkour entusiaster tycker att båda alternativen fungerar som huvudprincip bakom förband för sporten är att låta ett komplett utbud av kroppsrörelse. Freerunners bör välja kläder för parkour som känns lätta och icke restriktiv när man bär; tjocka, härdade tyger som denim rekommenderas inte.

Nybörjare kan också välja att bära säkerhetsutrustning, trots att de borde överväga att ta bort dem efter några veckor av praktiken. Knä och armbågsskydd tenderar att begränsa rörelse i lederna. Handskar, å andra sidan, tenderar att begränsa en freerunner förmåga att känna miljön genom hans händer. Freerunners bör välja säkerhetsutrustning av tålig plast på slagpunkter och flexibelt material som neopren runt lederna.

  • Kläder för parkour ska alltid innehålla ett par skor som passar precis rätt.