Vad bör jag tänka när man köper en Backpacking Tält?

May 21

En backpacking tält är också känd som ett ultralätt tält. Backpacking tält är lätta och gjorda för att bära snarare än för transport i ett fordon. När du köper en backpacking tält, bör du överväga vikt, men också lagringskapacitet, hållbarhet och lämplighet för väderförhållanden.

När du köper en backpacking tält, anser vädret varje typ av tält är gjorda för och vara säker tältet du väljer kommer verkligen skyddar dig från elementen. En sommarkvalitet backpacking tält är ultralätt och kan ha vissa mask områden för luftflöde. Se till att nätet är tillräckligt liten för att hålla även de minsta buggar ut ur tältet.

En tre säsongen backpacking tält är den vanligaste. Dessa tält är gjorda för sommaren, våren och hösten och kommer vanligtvis hantera en lätt snö. Endast en fyra säsong backpacking tält är robust nog för tyngre snö och mer svåra väderförhållanden. Fyra säsong backpacking tält väger ofta mer än de andra typerna och brukar inte ha några mesh sektioner, utan snarare är ofta allt nylon. Överväg att köpa en fyra säsong backpacking tält med en sluttande tak som du inte vill att snön samlas på tälttaket.

Den backpacking tält du köper bör vara vattentäta, inte bara vattentät. Sömmarna av tältet bör också vara vattentäta. En avtagbar regn fluga är ofta ett bra komplement till ditt tält.

När du köper en backpacking tält, se till tälten du funderar görs av kvalitet tillverkare och är väl konstruerat. Du vill undvika att köpa en billig backpacking tält som är knappt bra nog för en bakgård. Istället leta efter en varaktig tält som skyddar dig väl. Nylon kupol stil av backpacking tält anses av många backpackers att vara det bästa valet för både hållbarhet och Totable kapacitet eftersom nylon har lätt styrka.

Det är en bra idé att se tältet ställa in så att du kan kontrollera hur stark tältet är när den sätts ihop. Fristående backpacking tält är oftast starkare än den typ med pålar. Backpacking tält finns i ärmen stil eller clip-stil tält pole konstruktion. Sleeve stil konstruktioner är oftast starkare, men kan vara svårare att installera än ett klipp-stil backpacking tält.

Storlek är definitivt ett problem när man väljer en backpacking tält på grund av behovet av lägre vikt, men det är en bra idé att tänka framåt på dina lagringsbehov. Du kommer att behöva lite förråd för din förpackning. Visa även höjden på backpacking tält, särskilt om du vill byta kläder med åtminstone ett visst mått av komfort. Dome-stil tält brukar erbjuda en anständig mängd höjd samt golvyta.

  • Backpacking tält bör vara lätt nog att bära, men tillverkad av material av hög kvalitet.
  • Den vanligaste backpacking tält är en tre säsong tält.