Vad Låsa Gas Caps?

May 19

När bensinpriserna stiger, så gör försäljningen av låsning gas caps. När förarna börja oroande att skrupelfria kan komma runt i mitt i natten, som vill suga dyrbara gasen ur sina tankar, vänder de sig till gas mössor som kan förhindra en sådan stöld. Låsa gas mössor är precis vad namnet antyder: gasskärmar som kan säkras med en nyckel, till skillnad från dem som bara skruva i öppningen till tanken. Caps med lås finns i två typer: de som är säkrade och upp med en nyckel, och de som har fångster som måste låsas upp så att huvudlocket kan lossna.

Den typ av lock som låser när de sätts på plats och frisättning med en nyckel är de äldre modellerna. Även om de är effektiva, är nackdelen att om nyckeln försvinner eller felplacerad, locket kan inte tas bort. Föraren måste ringa en låssmed, som kan göra en nyckel ur låset.

Den andra typen måste både låst och olåst med en nyckel. Om nyckeln inte är tillgänglig för att låsa locket, då det fungerar som en vanlig en. De flesta kommer med två nycklar, men locket som måste fästas med en nyckel bättre förhindrar olyckor.

Låsa gasskärmar förhindrar också vandaler eller arga ungdomar från att sätta något som socker eller blekmedel i en gastank för att förstöra det. Människor vars bensintank dörrar låses automatiskt kanske inte behöver oroa sig för att köpa en låsning lock för sina fordon, men förare som har standard gastank dörrar kanske vill överväga det.

Gas mössor med lås finns i de flesta bildelar butiker, i lågprisbutiker och på nätet. De säljs av märke och modell, så en mössa som passar ett fordon kanske inte passar en annan, även om det är av samma biltillverkaren. Förare bör alltid leta efter locket som anges för deras bil. Låsa gas mössor är oftast relativt billigt, men priset beror på tillverkare och bilens märke.

  • En man fylla upp sin bensintank.