Vad är ett användargränssnitt?

May 22

Ett användargränssnitt beskriver någon mekanism genom vilken en människa interagerar med en maskin eller dator. Från bilar till brödrostar till persondatorer, har nästan varje mekanisk och elektrisk anordning ett användargränssnitt. Generellt refererar termen till den metod med vilken en person som interagerar med en dator. På detta område kan ett användargränssnitt inte bara hänvisa till mekanismen för interaktionen, men programmet som gör det också.

Termen användargränssnitt sitt ursprung i industrimaskiner. Den hänvisade ursprungligen till det område där en mänsklig operatör gjorde industriell maskin fungerar. Det spelade ingen roll om maskinen var en komplicerad hiss eller en enkel handborr. Så småningom flyttade termen i andra delar av tillverkning och materialbearbetning. När hemelektronik började dyka upp på marknaden, kom termen i peopleâ € s hem med dem.

Den breda spridningen användningen av termen tillät den att flytta in ännu fler tekniska områden. Verktyg, elektroniska mätinstrument och även rattar använde idén. Datorer förutsatt den största nya tillägg till användargränssnittet sikt. Dator designers antog frasen för eget bruk kring tiden hemdatorer blev mer av en möjlighet under mitten av 1960-talet.

Som persondatorer blev vanligare, började termen att hoppa av andra områden. Användargränssnitt blev så nära förknippad med datorgränssnitt att äldre användningsområden tvungna att plocka upp nya metoder för att beskriva deras interaktioner. De två vanligaste termer för den industriella världen är människa och maskin och människa-maskin-gränssnitt. I bearbetning och tillverkning, tog operatörsgränssnitt över. På andra områden, termen föll helt enkelt ur bruk utan en ersättare.

I datavetenskap, spelar ett användargränssnitt en något större roll än i andra områden. Ursprungligen, det bara var tvungen att ta i förfrågningar och utgångs svar. I fallet med stora maskiner, kan det ha varit så enkelt som att trycka på en knapp som gjorde soppa droppe i en burk. Med datorer, användargränssnittet hade också att göra det möjligt för inmatning av nya kommandon. Det hade att ge datorn förmåga att göra mer än vad den kunde göra innan.

Denna ökning av betydelse expand ännu mer med tillkomsten av det grafiska användargränssnittet. Dessa datorgränssnitt använda bilder och avancerade urvalsmetoder, som datormöss, att effektivisera interaktionen mellan en person och en dator. Termen expanderade igen för att täcka hela programmet användas som gränssnitt. Nu, saker som Werena € t direkt relaterade till mänsklig interaktion var fortfarande en del av begreppet.

  • När en dator startar, ser vi grafik, inte beräkningarna som utförs av operativsystemet.
  • Termen "användargränssnitt" blev nära förknippad med datorgränssnitt som persondatorer blev populär.
  • En användargränssnitt är ett gränssnitt som tillåter interaktion mellan människa och maskin.