Vad är en Sea Slug?

May 8

En hermaphroditic vattens varelse, kan en havssnigel normalt vara placerad på koraller eller stenar i havet. Också känd som en sjögurka, kan en havssnigel varierar i längd från en tum (ca 2,5 cm) till en fot (ca 31 cm). Mer än 3000 sorter av arter existerar och finns i olika färger. Havet varelse tillhör gastropoden familjen och kan bo var som helst från sex veckor till ett år.

Tekniskt sett havet snäckor är nakensnäckor, vilket är latin för "nakna gälar." Många sorter av havssnigeln bära sina gälar på ryggen. När varelserna är unga, de fäller sina skal, som aldrig växer tillbaka.

Medan havet snäckor är små varelser, de är inte försvarslösa. Havs sniglar påverkas inte av de förlamande stingers av potentiella rovdjur, såsom havsanemoner eller koraller. Istället suger en havssnigel de stingers i sin kropp och kommer att använda vapnen mot någon varelse som försöker attackera den.

Liknar skunkar, kan havet snäckor utsöndra en illaluktande substans att avvärja attacker. Vissa arter av havssniglar har tentakler, som används för försvaret. Färgglada varelser, havet snäckor använder sina färger för att smälta in i miljön och gömma sig för rovdjur. Havs sniglar kan också använda sina starka färger för att presentera sig som något som skulle vara farligt för blivande rovdjur att äta.

Trots sina många försvarsmekanismer, gör havet snäckor fortfarande falla offer för vissa varelser. Havs spindlar, sköldpaddor, sjöstjärnor, hummer och krabbor är naturliga predatorer av havssniglar. Havs sniglar också skördas av människor.

Långsam rörliga varelser, havet snäckor röra sig längs havsbottnen letar efter mat. Varelserna har små tänder i munnen, som ligger på undersidan av huvudet, och de använder kemiska signaler för att hitta mat. Havs sniglar äter havstulpaner, svampar, sniglar, och plankton. Vissa havet snäckor ens äter andra havssniglar.

Innehåller både manliga och kvinnliga könsdrag, nakensnäckor lägger tusentals ägg minst en gång per år, beroende på livsmedelsförsörjning. Ägg fäster stenar eller sand i skrevor. Efter några veckor, är äggen befruktas och sedan kläcks.

Havs sniglar är ofta hålls i saltvattensakvarier för att minska nivån av alger i tankarna. Varelserna är också av intresse för människor för deras potential i healing. Forskare har studerat varelser för att se hur kemikalier i deras kroppar kan hjälpa till med hjärta, ben och hjärna aliments.

  • Krabbor är naturliga predatorer av havssniglar.
  • En havssnigel är vardagligt tal kallas sjögurka.
  • Sköldpaddor kommer ibland lever på havssniglar.